Pagina's

donderdag 17 februari 2011

Zoet freubeltussendoortje


Boven de cirkelvormige opening, getekend met een pimpelpaarse trickmarker die nog niet helemaal verdwenen is, is de strik nog een beetje groot uitgevallen. Maar het geeft mij een idee of het bovenpasje wordt zoals ik wil dat het wordt.

Ik ben al een aantal dagen bezig met foto-werkbeschrijvingen van Farbenmix en dat gaat allemaal super lekker. Mede ook door dit soort snoep-tussendoortjes als het jurkje hierboven. 

Rem zat gisterenavond voor z'n werk met "Z'n allen Op de Hei" oftewel een brainstormsessie met z'n allen in een conferentieoord + overnachting. De oudste twee waren naar een film aan het kijken over streetracing en undercover agenten of zoiets, daar had ik helemaal geen trek in. 

Dus toen de jongste op bed lag, ben ik eens lekker met dit schattige zacht suikerspinroze stofje gaan rommelen. Lekker een avondje freubelen voor de webwinkel. Géén plan, géén patroon, gewoon een paspop, centimeter, schaar, knippen, stikken, rommelen, vouwen, plooien, lintje zus en stikseltje zo en het bovenstukje begint al vorm te krijgen. De mouwtjes zijn ook geknipt, dat worden korte mouwtjes en de rest weet ik nog lekker niet. Ga ik denk ik in het weekend bedenken. 

Van dit soort gerommel gaat mijn creativiteit bloeien. Dan komen er ineens allerlei bedenksels en ideetjes boven water en teken en krabbel ik van alles op een kladblok. Ook door het op "volgorde zetten" van een patroon 's nachts heb ik geregeld een kladblok nodig, want dat gaat dwars door mijn gedachtgengang heen. 

Mijn moeder zegt vaak dat het haar vooral erg vermoeiend lijkt. Maar het gekke is, ik krijg er juist energie van. Ondanks die rare slaapuren(uurtjes), sta ik prima op, wel krakkemikkig qua hoofd, want ja, dat zakt tegenwoordig pas later in de ochtend op de goede plek. 

Ik ging vandaag als een trein. Ondanks onrustige bovenkamer vannacht en een zéér dromerige ukkepukkie, die op papa's plekje mocht slapen en werkelijk alle hoeken van het bed heeft gezien, eh... geslapen. Ze heeft vandaag alles aangehad en haar snuit vertelt genoeg. Ze is er heel erg blij mee. Want zij mag, als de kleding terug is uit Duitsland, alles in haar kast hangen en het dragen! Ik ben benieuwd wat ze van m'n creatie vind die ik morgen ga maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten