Pagina's

dinsdag 8 november 2016

Prinsessenrokjes extra extra!!


Uit de oude doos...

Wat je allemaal wel niet kunt doen met simpelweg rimpelen, plooien, kilometers satijnband, poplin en tule...

Het stofje van de rok is gewoon een bruin ruitje, met daarop een fluwelen opdruk... Eronder lichtroze poplin als onderrok. Alle afwerkingen in het roze en een volwassen stofje wordt héél erg girly girly, zodat mijn dochtertjes het héél graag aan hebben.

Erbij een tricot overslagvestje gemaakt, ook weer met een roezeltje... en erbij een lichtroze maillotje, donkerbruine laarsjes en de dametjes zien er prachtig uit!


Mooie afwerking van satijnband, werkt zo lekker en de rok blijft valt daardoor heel mooi. Eronder een onderrokje van lichtroze poplin... Wat fantasie rimpelstrookjes erop en het is extra leuk afgewerkt.


De rokjes voor beide dametjes zijn ècht zo wijd hè!!


Dit rokje is ook weer van een grotemensenstofje. Petrol ruitje met een gouden lurexdraadje doorheen geweven. Het rokje heeft hetzelfde patroondelen als die hierboven, alleen is de bovenkant van de rokdelen niet gerimpeld, maar is het geplooid en een stukje ingestikt... Het is even een werkje, maar ik vind het zó mooi...


Eronder een witte poplin onderrok, met tussen de eerste en tweede rimpelstrook een laagje turquoise tule... Eroverheen nog twee lagen turquoise tule en mooi afgewerkt met petrol satijnband.


Er was hier ook een overslagvestje gemaakt, maar helaas heeft die de jaren van wassen en dragen niet overleefd. Dus bij het volgende seizoen een bijpassend shirtje gekocht.

Eronder werd een zandkleurige maillot gedragen en donkerbruine laarsjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten