Pagina's

donderdag 1 oktober 2020

Mode kleuren Herfst-Winter 2020-2021


Een ding wat mij meteen opvalt is dat de modekleuren Herfst-Winter 2020 niet echt 'trendy' zijn. Het zijn prachtige rijke tijdloze kleuren, die nooit echt uit de mode gaan en gemakkelijk in je bestaande garderobe in te passen zijn.

Twee keer per jaar brengt het Pantone Color Institute een rapport Mode kleuren Herfst- en Winter 2020 uit met de belangrijkste trends uit de nieuwe collecties. De Herfsteditie 2020 staat helemaal in het teken van kracht en optimism met diepe rijke rode tinten, allerlei schakeringen van olijfgroenen, prachtige blauwtinten, kleursparkels van diverse schitterende edelstenen.

"Het kleurpalet van de trendkleuren Herfst-Winter 2020-2021 onderstreept ons verlangen naar veelzijdige, tijdloze kleuren, die een 'minder is meer mentaliteit' weerspiegelen", aldus Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute.Sinds een paar jaar turft het kleureninstitute Pantone niet alleen de kleuren die het meest voorkomen op de catwalks van Londen (LFW), maar ook die van New York (NYW). Je ziet dat er geen grote verschillen zijn.

De trendkleuren Herfst-Winter 2020, die op de catwalks van Londen het meest geturfd zijn, en die we nu in de stoffenwinkels en webshops 'kunnen' aantreffen, want het blijft een voorspelling en het is altijd maar afwachten welke van deze kleuren de inkopers van stoffen voor ons hebben ingekocht.

De vier neutrale en klassieke kleuren waarin je helemaal gekleed kunt gaan, maar die ook de basis kunnen vormen waarmee je al je andere persoonlijke kleuren kunt combineren.


#24 Pantone 11-0605 Jet Stream 

Jet Stream - een grijsachtig gebroken wit (een koele tint). Wat verwijst naar puur en onbewerkt en gerecycled. Gebroken wit kan iedere vrouw dragen, maar is 'warm' een van je kleurkarakteristieken, ga dan liever voor iets geler wit, zoals ivoor of wolwit.


#23 Pantone 12-0713 Almond Oil

Almond Oil - poedertintjes... combineert met bijna alle andere kleuren van dit kleurenpalet... 


#22 Pantone 16-3916 Sleet

Sleet - een koel lichtgrijs. Dit grijs gaat nooit uit de mode en van een aanschaf van deze kleur (een essential) zal je lang plezier hebben. Voor de 'licht koele' vrouw perfect als neutraal. Een shirtje of blouse in deze kleur kan elke 'koele' vrouw dragen.


#21 Pantone 19-4024 Dress Blues

Dress Blues - een diep marineblauw, een prachtige diepe kleur, die voor 'diepe' vrouwen een schitterende tint is voor formele zakelijke kledingstoffen, maar ook voor rijke stoffen, zoals fluweel of zijde.


#20 Pantone 19-3940 Blue Depths

Blue Depths - net als Dress Blues een prachtige 'diepe' kleur voor 'diepe' vrouwen, maar met een net ander kleurnuance. Prachtig!

#19 Pantone 14-1122 Sheepskin

Sheepskin - een bleekrozige camelkleur. Ik krijg er meteen het beeld van elegante warme wollen mantelstoffen en cashmere gebreide truien met allerlei texturen bij. Voor de 'warme' vrouw een prachtige neutraal.


#18 Pantone 19-0622 Military Olive

Military Olive - een stoere groene kleur die het voor 'warme' vrouwen als neutraal ook goed doet. Bij het kleurenpalet van New York zie je dit olijfgroen bij de classics (neutralen) staan.


#17 Pantone - 14-0647 Celery

Celery - een heel fris geelgroen. Probeer het als pasteltint als 'warm' een van je kleurenkarakteristieken is.


#16 Pantone 13-0648 Green Sheen
Green Sheen - staat lang niet iedereen, maar als het je staat, is het wel een statement kleur!


#15 - Pantone 18-5338 Ultramarine Green

Ultramarine Green - dit 'koele' blauwgroen is een veelzijdige kleur en een supurb accentkleur.


#14 Pantone 19-4057 True Blue

True Blue - een levendig kobaltblauw, is met name een prachtige kleur voor de 'koele' vrouw.


#13 Pantone 18-4051 Strong Blue

Stron Blue - dit is het helderste blauw van de trendkleuren Herfst-Winter 2020-2021. Het is lichter dan de andere blauwen in dit palet. Zowel voor het 'helder koel' kleurtype als het 'helder warm' kleurtype een fantastische kleur.


#12 Pantone 19-4052 Classic Blue

Classic Blue - de nadruk ligt dit jaar dus op tijdloze kleuren, zoals de kleur van het jaar 2020 Classic Blue. Kleuren die goed passen bij de beweging die we nu in de mode-industrie zien. Weg met de snel opvolgende collecties (fast fashion) per jaar naar goed doordachte en duurzame mode (slow fashion) die je vele jaren kunt blijven dragen.


#11 Pantone 19-2428 Magenta Purple

Magenta Purple - een zéér opvallende kleur om een gehele outfit in te maken, maar zó mooi... 


#10 Pantone 16-1511 Rose Tan

Rose Tan - een poeder roze met een iets vergrijsde sluier, dat niet uitgesproken 'koel' of 'warm' is. En vaak in allerlei gradaties... ietsjes gedempter, of lichter/donkerder nu veel in stoffenwinkels te vinden zijn...

#9 Pantone 14-1220 Peach Nougat

Peach Nougat - is een lichtere versie van de kleur van vorig jaar Peach Pink waar veel wit bij gemengd is. Het is een 'warm' roze dat goed combineert met alle warme kleuren van dit trendpalet. 

#8 Pantone 16-1350 Amberglow

Amberglow - deze kleur oranje is zachter dan de kleur Exuberance. Mooi als accenkleur.


#7 Pantone 17-1349 Exuberance

Exuburance - een 'warm' rijk oranje, dat niet al te licht is. Het is heerlijk aanwezig, mooi te combineren en als accentkleur perfect!


#6 Pantone 17-1562 Mandarin Red 

Mandarin Red - dit heldere warme rood wordt door Pantone omschreven als 'provocerend'. Het is dan ook samen met Exuburance en Magenta Purple één van de meest in het oog springende kleuren van dit palet.


#5 Pantone 18-1337 Fired Brick

Fired Brick - is een diepe bordeauxrood een schitterende basiskleur voor de 'diepe, gedempte en koele'  vrouwen. Prachtig om een hele outfit in te maken, maar ook als accentkleur prachtig.


#4 Pantone 19-1540 Burnt Henna

Burnt Henna - een rustig 'diep warm' rood, waarbij ik een beeld krijg van mijn ribfluweel (diverse breedtes), fluweel, suède en leer. Ook mooi in leren accessoires, zoals pumps, laarzen, tas, ceinturen, panty's e.d. als dit rood te 'diep' voor je is.


#3 Pantone 19-1662 Samba

Samba - een iets 'gedempter warm' rood is een prachtige rood om je gehele outfit in te maken. Is dat iets te heftig, dan is een prachtig gebreide sjaal bij je outfit of winterjas ook heel mooi.


#2 Pantone 17-1225 Tawny Birch

Twny Birch - dit 'warme' rozenbruin is dieper van kleur dan Sheepskin, maar een prachtige basiskleur, maar ook perfect als neutraal.


#1 Pantone 16-1328 Sandstone

Sandstone - is een zachte 'warme' kleur, een prachtige tint om met licht en donker te spelen tot prachtige outfits in ton-sur-ton stijl.

Foto's: via Google gevonden op sitoireseto.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten