Pagina's

zaterdag 25 mei 2019

Groene sjaal van gebreide stof


Doordat ik mee doe met de MeMadeMay op Instagram begin ik lekker productief te worden. Ook op de dagen dat het op zich niet een echt technisch hoogstandje is, zijn het kledingstukken die ik heel veel ga dragen. 

Gisteren bedacht ik dat ik nog een mooie groen gebreide stof in de stoffenkast had liggen. Ik bedenk tegenwoordig de avond ervoor al wat ik de volgende dag aandoe en vooral de laatste week, omdat er niet zoveel keus in mijn garderobekast meer is

Sjaals draag ik graag, en veel, en de grote sjaals zijn vooral heerlijk om om me heen te gooien als het frips is als ik de hond uit ga laten.
 

Vanochtend heb ik de lap uit de kast getrokken, en hij is maar liefst 1,55m bij 1,40m. Ik had nog een miniklosje donkergroen garen. Even spelden, mooie verstekhoekjes maken, dat vind ik mooier dan recht toe recht aan omklappen, dan krijg je namelijk ook nog van die vervelende verdikkingen. 


De rechte kanten ga op mijn Smarter by Pfaff naaimachine stikken, want die kan ik zó perfect met de persdruk afstellen dat het stikken een eitje is en de naden netjes plat blijven. De verstekhoekjes die gespeld zijn, daar tjoek ik netjes langs...


... want die worden met de hand netjes gesloten.  


En na een uurtje heb ik een prachtige warme sjaal. Alleen nog even de strijkijzer eroverheen halen en dan is 'ie klaar.



De diep gedempt groene sjaal past perfect bij mijn doorknoopjurkje met vage slangeprint en zijsplitten. Samen met mijn fris jeansblauwe spijkerjasje, cognac kleurige enkellaarsjes een perfecte outfit voor het voorjaar.



Kees uitlaten kan nu met een nieuw kleurtje in het arrangement van sjaals hier in huis! (En strakjes ga ik lekker naar de bios met de sjaal om me heengeslagen, is praktischer dan een jas in de bios ergens bij je voeten te laten ploffen).

Patroon: eigen ontwerp
Stof: diep groen gebreide stof van Samitex (Stoffenspektakel Gouda)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten