Pagina's

woensdag 29 mei 2019

Shirt/top uit de Veritas mr. 18, model Bombay kort


Gisterochtend heb ik een patroon uitgeraderd voor het eerst uit Veritas. Ook voor het eerst weer met patroonpapier 😳, aangezien de puinzakken op waren… Pfff ik weet gelijk weer waarom ik puinzakken zo lekker vind werken.


Ik had een piepklein hemelsblauw stofje van 72cm en voor dit patroon was minimaal 1,45 nodig… Maar… aangezien dit stofje geen vleug heeft, geen print of iets dergelijks heb ik het gewoon in elkaar gelegd of te wel, de ene met z’n kop boven en de ander met z’n kop naar beneden. Ging prima!! Het patroon is een shirt/top uit de Veritas nr. 18, model Bombay kort.


Na het knippen bleef er geen snippie over. Hooguit om wat proefstiksels te maken, meer niet.


Het modelletje is qua lengte op de heup, is recht van snit, heeft een aangeknipt kapmouwtje en een riante halslijn. Héél mooi 😍. Het stofje is een prachtig mooie zijde… draagt heerlijk, voelt heerlijk…


Het stofje verwerkt ook fijn. Wel een dunne naald gebruikt. Alle zoompjes zijn twee keer omgeslagen en dan gestikt. 


Het is een ideaal basis kledingstuk. Hoewel ik de volgende keer wel de halslijn pietsie smaller maak, zodat het goed op mijn schouders blijft, want ik moet af en toe een kant wel terug op z'n plaats schuiven. 



 Qua kleur past het bij van alles en nog wat. Ik heb het bij mijn donkerblauwe jeans gedragen, maar ook bij een taupe broek staat het prachtig. Mijn tweedjasje in bruintinten laat het blauw van het topje uitspringen. Helemaal mijn ding dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten