Pagina's

vrijdag 29 januari 2016

Een verjaardagssetje


Een verjaardagssetje voor de jongste dochter zou ik even maken... Nou... dat ging niet zonder slag of stoot. Ten eerste het stofje al niet. Die had ik twee weken voordat ze jarig was besteld... Ruim genoeg zou je denken... Na 4 dagen kreeg ik pas bericht dat het uitverkocht was. Dat had natuurlijk wel wat eerder gemogen hè!! Ik kon kiezen een ander stofje uitkiezen of geld terug laten storten. Gezien het tempo van doorgeven dat iets uitverkocht was (en dus hun voorraad op de site niet up to date is bijgehouden) ging ik het maar niet wagen en was ik verplicht hier in de omgeving iets te zoeken... En dat valt voor een tiener niet mee!!!


Uiteindelijk een geweven soepel superstretch jeanslookstofje gekocht in een hele mooie kleur blauw. Het kleur blauw dat heel mooi staat bij haar. Het setje dat ik wilde maken was een eenvoudig setje van een glad rokje, korter dan het origineel natuurlijk en daarop een shirttruitje. Allemaal eenvoudig te maken. ik moest alleen de lengte aanpassen, maar aangezien de LMV in de kleinste maten al uit gaat van een lengte van 1,60 was dat simpel de simpel.



Ik heb de hele handel eerst met een grote steek in elkaar gezet, zodat ik eerst kon zien hoe de maat viel bij de dame en of ze het wat vond. Nou ze vond het helemaal niks! Toegegeven het shirttruitje zat als een natte krant. Viel véél te ruim á la hobbezak. Terwijl de dame toch echt de maat heeft die ik heb genomen. Dus die werd compleet afgekeurd. Het rokje daarentegen zat perfect. Als gegoten zo mooi zat 'ie... maar werd ook afgekeurd. Ze vond het rokje niet haar leeftijd... logisch er moest nog een stukje af, want ze wilde een korter rokje, maar nee.... slusch... afgekeurd klaar! Hm... mja... daar zit je dan. Kort voor haar verjaardag door alle vertragingen van stofjes en geen keus in je stoffenkast om iets anders te maken. Ook geen tijd meer daarvoor.

Toen m'n oudste dochter het rokje zag, wilde zij het wel graag hebben. Dus het is niet helemaal voor niets hoop ik, want zij moet hem nog passen. Ik vermoed dat de maat wel goed zal zitten, want de dames shoppen in elkaars kledingkast en ik zie niets geks als ze iets van een ander aan hebben. Het shirttruitje is ook door Kirsten afgekeurd, maar aangezien Kirsten smaller is dan Bridget qua hout voor de deur, vermoed ik dat ik als ik de hele boel losgooi en er een eenvoudig shirtmodelletje qua patroon uitknip, stof zat, want het is véél te groot, ik er misschien wel iets moois voor op het rokje kan maken.

Dus dit setje is nog niet klaar... er wordt nog aan gewerkt. Ze wil het meenemen naar MUNA, Model United Nations in Den Haag, omdat je daar wel netjes moet verschijnen en ze niet die drie dagen steeds in die ene nette broek wil lopen die ze in de kast heeft, dus variatie is welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten