Pagina's

donderdag 14 november 2019

Week 2: Huiswerkgroep November 2019 - Stitched by you, najaar 2019, doorknoopjurk model 5


Een heerlijk relaxt klusje is het om door te slaan. Aangezien er aardig wat eye-catchers in het jurkje zitten wel belangrijk om e.e.a. precies over te nemen. Namelijk: smockwerk bij de schouder, smockwerk bij de mouwen, zijsplitten, die ik even nameet ten opzichte van mijn favoriete doorknoopjurkje in mijn garderobekast (een RTW, dus niet zelfgemaakt), en natuurlijk de hoeken van de splitten die verstek moeten worden gestikt... aardig wat doorslawerk, maar perfect om te doen op de bank met een bakkie leut erbij.


De hoeken van de zijsplitten, mooi verstek, daar hou ik wel van. De zoom van de rok, alles wordt netjes met de naadwaarde naar binnengeklapt gezoomd. Hou ik wel van.


Even ienemienememutten welke kleur lockgaren ik in voorraad heb, en deze kleur past er perfect bij. Ook al zie je er niks van, ik wil toch lockgaren die er het dichtst bij past.


Charmeuse voor stretchstofjes heb ik een tijdje geleden al gekocht bij fournituren.nl, en die is qua dikte, met in één richting stretch helemaal perfect voor de knopenbies/beleg en ceintuur te verstevigen. Dan is het wel verstevigd, en blijft de ceintuur toch soepel genoeg om te kunnen knopen, zonder dat het een enorme dikke knoop wordt, en de rest van de ceintuur wappert net zoals de rok gewoon mee met de wind of als je loopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten