Pagina's

woensdag 3 februari 2016

Glad strak rokje uit de LMV - 6 - nov/dec 2015 - rok model Kristy


Het rokje, bedoeld in eerste instantie voor Bridget maar ze vond het niet bij haar leeftijd passen, is verhuisd naar Kirsten. Ik heb het patroon qua breedte de maat genomen die van Bridget's heupen, maat 36 (want ze houdt niet van strak) en de lengte aangehouden van 1,60. Want dat is zo ideaal aan de La Maison Victor, dat de kleinste damesmaten, tegelijk ook lengtematen zijn. Ideaal voor tieners en als je een grotere maat hebt een richtlijn om de lengte op de goede manier in te korten.

Het rokje lijkt gemaakt te zijn van een jeansstofje, maar dat is niet zo, maar een tricot is het ook weer niet. Het heeft aan de achterkant een breiselachtig weefsel. Het stretcht supersonisch en is heerlijk zacht en soepel. Dus qua draagcomfort zal het heerlijk dragen zijn. Zelfs als het rokje strak en aansluitend zou zijn bij Bridget, dan had ze er niet snel last van gehad. Nu is Kirsten een pietsie anders qua bouw en bij haar zit het rokje aansluitener dan bij Bridget en het zit super en staat haar super. Helaas geen foto van haar, want ze moest snel naar het station rennen.



Het rokjespatroon is een stuk langer en dat wilde geen van beide dames, dus ik heb er een héél stuk afgehaald. De zoom is 4cm breed, en op 3,5cm doorgestikt en heeft een 3x-heen-en-weer-stiksel, dat toch nog wat stretcht. In verband met het fietsen van de dame wel zo handig en ik vind het gewoon wat stoerder dan een enkel stiksel.


De kleur is héél mooi blauw met wat kobaltblauw erin. Het is moeilijk om op de foto te zetten trouwens. De tailleband hoefde niet te worden verstevigd, want de stof heeft body genoeg voor een tailleband en zal niet gauw dubbelklappen, wat wel zou gebeuren met gewoon tricot. Dan moet het wel worden verstevigd met rekbare versteviging.

En nu... op naar het volgende kledingstuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten