Pagina's

donderdag 19 mei 2016

Jarige ippies!


Afgelopen dinsdag 17 mei was ik weer eens jarig Jet. Maar het wordt in etappes gevierd.


Omdat m'n oudste dochter op mijn verjaardag examens heeft en ook bij haar vader is, niet dat ze dan niet zou kunnen komen, maar met examens is het gewoon niet praktisch is om steeds te switchen van huis, heb ik het ontbijtje op zaterdag al gehad. De dames kwamen luid zingend m'n slaapkamer binnen met op een bordje een riant versierd torentje met 3 kaarsjes er in. Niet dat ik 3 wordt, of 30, maar gewoon ter versiering. Ik werd verzocht de rest van het ontbijt beneden te bekijken, want daar stond nog véél meer.

Warme broodjes, ham-kaas croissants, aardbeien, thee, jus d'orange, appelsap, allerlei broodbeleg en natuurlijk het gezellige gebloemde servies. Maar eerst cadeautjes!! Middelste had in de vorm van een kleurplaat een verjaardagskaart gemaakt. Ik vind het een prachtplaat!! Die ga ik eens lekker inkleuren. Jonste heeft van manlief voor haar verjaardag prachtige potloden gekregen, die mag ik vast wel een keertje lenen.


Daarna de cadeautjes!! Oudste, Middelste en Jongste hebben centjes bij elkaar gelegd en de twee dames hebben héérlijk geshopt. Ik heb een setje kleding gekregen... En hoe ze het hebben gedaan hebben ze het gedaan, maar het jasje is precies de kleur aubergine die ook in mijn kleurkaart staat... Goh!! De maat was gezien hun bietsgedrag uit mijn kast niet zo moeilijk. Jongste dochterlief wist de maat uit haar hoofd, maat 38, en aangezien oudste dochterlief geregeld kleding uit mijn kast bietst heeft ze het even aangetrokken ter controle.


Ze hadden ook nog een mooi fijn kettinkje erbij uitgekozen... en dit was dan ook het setje dat ik 's avonds toen we uit eten gingen bij Roma aan had. Op een jeans, hoge hakken, haar half los, gouden oorbelletjes en opgetut was ik.


De jongste had tijdens de vakantie in Italië met haar vader en zijn vriendin al een cadeautje gekocht. En tijdens het eten bedachten we dat het wel een leuk plekje in de badkamer zou kunnen vinden om de handdoeken op te hangen. Die nu altijd bovenop de mak-up doos gevouwen ligt, en dat is niet altijd even handig.


Kijk eens, het hele koppeltje aan tafel in hun favoriete Italiaanse restaurant. Eerst lekker stokbrood met kruidenboter. Alle dames namen als voorafje meloen met prosciutto en zoonlief tomatensoep. Daarna voor jongste en ik lasagne, oudste een dubbelgevouwen pizza en middelste een pizza met garnalen, wat drinken erbij en smikkelen maar. Nadat het op was, kon er ook niks meer bij...


Manlief kon er zaterdag niet bij zijn, maar hij verraste me op mijn verjaardag en vooral hij maakte me poepie nieuwsgierig. Hij was zelf nogal nieuwsgierig hoe ik het zou vinden wat hij had uitgespookt, want hij vroeg dinsdag zo voor zijn neus weg of de post al was geweest. Helaas had ik die niet gezien en vanaf 's middags was ik niet thuis want ik was oudste dochter haar oppaswerk aan het overnemen, omdat zij examens had en zich voor de volgende dag moest voorbereiden.

Gelukkig kwam gisteren tussen de middag de post en zat er een cadeau in de kaart verstopt. Een voucher voor een Wellness dagje. Héérlijk genieten!! 

Mijn familie komt nog gezellig een keertje taart snoepen, maar dat doen we een keertje met lekker weer in het weekend. En er ook geen vermoeiende vakantiereis net achter de rug is, want mijn ouders zijn net voor mijn verjaardag thuis gekomen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, hahaha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten