Pagina's

maandag 3 februari 2020

Week 4: Huiswerkgroep januari 2020 - blazer/jasje


De mouw van de voering is natuurlijk ook een tweedelige mouw, en dat is met voering minder plezant dan met de stof van de buitenkant. Je werkt de mouwkop niet zo lekker in... je weet wel... meer mouwkop, dan armsgat hebben, en dan moet je de mouwkop inwerken, zonder dat er rimpeltjes ontstaan... Is met voeringstof een dingetje kan ik je vertellen, maar het is gelukt, dankzij op z'n minst zo'n 50 spelden.



De voering maken en erin zetten was een ongelooflijk tijdrovende klus. Het was trouwens ook wel spannend of ik met de winterdikke jogginstof samen met de voering, strakke hoekjes zou kunnen maken... De hoek waar ingeknipt moest worden was verstevigd, en het strakke hoekjeswerk verliep eigenlijk heel erg netjes en vooral strak!


En dan nog even doorpassen om de schoudervullingen te plaatsen met een speldje. Ook de mouwen moeten nog worden afgemeten, voor de volgende keer weet ik dat er nog zo'n 2cm aan mouwlengte af mag...



JK vindt het helemaal geweldig dat haar stoere gesp door de ronding van de voorpanden zo in het zicht piept. Ook nog even haar nieuwe sjaal voor het totaalplaatje voor de leut even omdoen.


Het doorstikken doe ik weer met het voetje met liniaaltje, want dat werkt zo lekker, en je hebt dan net wat meer controle en het werkt gewoon super, vooral met het bochtenwerk van de voorpanden en de sjaalkraag. Zoals je ziet heeft JK het heel erg naar haar zin.


Bijna is 'ie af... Alleen nog de schoudervulling vastzetten, en de onderkant van de voering sluiten... Bijna, bijna, bijna...


Ja nu is 'ie ècht bijna af. Alleen nog een knoopsgat maken en een knoop erop zetten. Er moet nog een strijkbout her en der overheen gehaald worden en dan is het jasje helemaal klaar.


Prachtige sierstiksels van de voorpanden en sjaalkraag.


Mooi smal sierstiksel bij de zakingang. En wat ik ook zo fijn vind, is dat de zak netjes glad mee blijft lopen met het jasje, en niet gaat wijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten