Pagina's

vrijdag 22 januari 2010

Tinkerbell!


Het keurslijfje gemaakt van satijn, en stijf gemaakt van hele dikke plaklinnen zit nog als gegoten!

Dochterlief heeft een verjaardagsfeestje van de juf en meester. En die geven vandaag een sprookjesfeest! Er staat ook daadwerkelijk een boom midden in de klas (de kerstboom maar dan zonder versieringen erin!!). Ze hebben vandaag ook sprookjesgym, dus de gymschoentjes moesten vandaag ook mee.


Het rokelastiek zit gelukkig ook nog steeds lekker, anders had ik daar even nieuw elastiek door moeten trekken.

De legging is duidelijk korter geworden, want het strikje is nu boven haar laars te zien.

De kinders mochten vandaag allemaal verkleed komen en dochterlief wilde graag Prinses Tinkerbell zijn. Dat is snel geregeld, want vorig jaar heb ik een kostuum van een Tinkerbell gemaakt, zie blogberichtje van 10 maart 2009. Dus het was een kwestie van zoeken naar de klem met nep haar, theater make-up, vleugels (papa gevonden!!), staf en het kostuumpje uit de verkleedkist! Gelukkig paste ze alles nog. De legging is wel korter geworden, vorig jaar kwam het strikje niet boven haar laarzen uit, en nu wel!! Maar haar bips past er nog in, hoor!! Gelukkig, want deze stof heb ik niet meer en het is wel een typisch kleurtje groen.

Ik heb wel eerst het gehele kostuum in de was gegooid, want er was flink wat chocola gesnoept door de chocoladedame en dat staat niet zo chique! Ik was wel even bang dat de stof zou gaan krimpen, maar gelukkig was dat minimaal. Normaal was ik alles voordat ik ga naaien, maar dat doe ik met het carnavalspul eigenlijk nooit meer. Ik heb wel eens gehad dat een heel mooi stofje mooi stijf was en glittertjes had en na de wasbeurt was dat bijna allemaal verdwenen..... Sindsdien ga ik direct met de carnavalstofjes aan de slag en was ik het maar niet meer, tot nu toe is alles met het wassen wel mooi gebleven, het zal toen wel toeval zijn geweest...


Ideaal keurslijfje, kan je gewoon bij het groter worden in de breedte aanpassen!

Freule kon haar vleugeltjes eerst niet vinden, maar gelukkig had papa heldere ogen vanochtend en was Prinses Tinkerbell snel compleet! Alleen nog theater make-up, wat goud op haar wenkbrauwen, want die zie je helemaal niet, flink wat turquoise op haar oog met een laagje goud erboven, héleboel glitters op de wimperrand, en een laagje mascara (ze heeft zulke lichte wimpers!!). En knalrode lippenstift mèt lipgloss, door de dame zelf uitgekozen!!! Hoge paardenstaart met nephaarklem eroverheen, strasshartjes om het elastiek te verdoezelen en een kroontje, want ze was natuurlijk wèl een Prinses!!

Dan nog de enveloppen pakken met de mooie tekeningen die ze voor de juf en meester had gemaakt. Het cadeautje is deze keer anders dan voorgaande jaren. Ik heb net zoals een aantal andere moeders centjes gegeven aan een moeder die er springtouwen van ging kopen, een hele lange en een aantal korte, diabolo's, knikkers met knikkerzakken, allerlei boeken etc. etc. Dat leek ons wel leuk om te doen! De andere moeders lieten hun kinders cadeautjes geven, dus op zich krijgen de juf en meester toch nog wel wat uit te pakken!!

Ze hebben prachtig zonnig weer, dus het speelgoed kan gelijk ingewijd worden!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten