Pagina's

woensdag 18 november 2009

Bestelling van de jongste freule, voorjaar 2009!


Cape-bodywarmer en oorwarmerband met bloemen met kraaltjes, de foto is genomen terwijl ze haar voortanden nog niet had! Kan je nagaan hoe lang dat alweer geleden is, want er zitten nu 2 grote tanden op die plek.

Deze foto's ben ik helemaal vergeten te plaatsen. Dit heb ik gemaakt na de meivakantie. Tussen de kerstjurk van FM door. Ze had in de winter geroepen dat ze weer een cape wilde, maar dan een die ze als het nóg kouder werd ook kon dragen. Ja, da's goed zei ik, maar daar moest ik dan nog wel even over nadenken hoe ik dat dan ging maken. Want een cape wappert nogal om een lijfje en dat is niet warm. Maar na een paar weken bedenken en zoeken naar de stof, medio april ergens....!!! Ja, ja ik was er dit keer vroeg bij! Vond ik de stof op internet en tijdens mijn vakantie in mei is dat bij de buurvrouw afgeleverd, inclusief donkerbruin bont. Ik rende bij thuiskomst gelijk naar de buuf, hélemaal happy! Ik kon het ook niet laten om er gelijk mee aan de gang te gaan. Overdag was ik bezig met FM jurk Willemientje en 's avonds lekker fröbelen aan project voor m'n dochtertje. Wel gek hoor, stralend zonnetje, af en toe snikheet in mijn werkhok, ben ik bezig met een kerstjurk en wintercape-bodywarmer. Maar ik was wel op tijd!


Met knoopjes aan lintjes zit de bodywarmer, zie foto links, aan de cape vast, zie foto rechtsboven.

Na wat geklieder op papier had ik bedacht als ik er nou een bodywarmer bij maak, dan kan ze het als bodywarmer dragen, als cape en als cape-bodywarmer! Moest alleen nog bedenken hoe ik het op een kindvriendelijke manier vast kon maken en weer los van elkaar. Uiteindelijk zitten in de naad van de cape met capuchon knoopsgaten waar de knoopjes die aan de bodywarmer vastzitten doorheen kunnen. De sluiting van de cape zijn een soort Russisch achtige haken die voor haar makkelijk vast en los te krijgen zijn. De bodywarmer sluit met een rits en het hangertje van de rits is omhult met een zelfgemaakt bloemetje.


De bodywarmer heb ik lekker girly-girly gemaakt met roezels, kantjes, borduursels en fluweelband. Ik heb me héérlijk uitgeleefd!

De hele cape is gemaakt van wollen mantelstof en gevoerd met nep bont. De bodywarmer is aan de buitenkant ook van wollen mantelstof en de binnenkant is van een gezellig katoentje. Dat is het katoentje dat in het voorjaar over de schommel heen hing te drogen! Zie tig berichtjes terug! De capuchon en oorwarmerband is ook lekker gevoerd met nep bont.

De oorwarmerband heb ik gemaakt omdat ze eigenlijk nooit een warme muts op kan, omdat ze vaak knoedels en staartjes draagt met bloemen en vaak ook allerlei vlinderklemmetjes en zo en die blijven in mutsen altijd vréselijk haken. Daar zijn de juffen dan niet erg blij mee! Dus zo'n band om haar hoofd is veel handiger en staat nog leuk ook met al die bloemen erop.

Die bloemen waren heel leuk om te maken. Ik heb gewoon allerlei formaten bloemen getekend en uitgeknipt en tegelijk op de band op elkaar vastgezet met kraaltjes! Zit stevig vast en het ziet er superleuk uit! Ze wilde hem gelijk al op houden, want ze vond hem zo mooi! Alleen een béétje warm voor toen! Want het was al behoorlijk warm!


De bodywarmer voor over een spijkerjasje is zo ook heel leuk te dragen!

En nu is het eindelijk winderig herfstweer en kan ze haar cape-bodywarmer éindelijk aan! Hè, hè het is wel lekker als je moeder op tijd iets maakt, maar je moet zó lang wachten eer je het aan kan, hè!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten