Pagina's

woensdag 8 april 2015

31cm voor het goede doel


Vorig jaar rond de periode van de zomervakantie wilde m'n oudste dochter haar haar laten groeien voor het goede doel voor Stichting Haarwensen en net zoals ik een flink stuk haar af laten knippen. Bij mij ging er eind 2013 zo'n 36cm vanaf en ze wilde 25cm, maar het werd een slingertje langer 31cm!!



Zie hier haar borsteltechniek in de ochtend. De enige manier om bij de punten te komen, want als ze dat staand probeert zijn haar armen te kort. Tenzij ze natuurlijk haar haar helemaal opzij zwiept, maar dat vindt ze niet prettig borstelen... Wat een mooie bos glazend haar hè... en wat mooi lang!


Zo... dit is het eindresultaat aan de zijkant te zien... en hier de achterkant.



Vorige week woensdag kwam Frens bij ons thuis de dames knippen. Gezien de tijd was de jongste het eerst de pineut... Hoewel pineut... ze wilde maar ál te graag haar haren laten knippen, zodat ze minder last had van de klitten. Haar oudere zus zit met een serieus gezicht naar haar te kijken, want bij de jongste gaat er in verhouding niet zo veel van de lengte af, behalve aan de voorkant rond haar gezicht dan. Ze wordt voor deel één staand geknipt... later voor de afwerking mag ze lekker gaan zitten. 

Ze zit er zoals je ziet héérlijk van te genieten van dat gefrut op haar hoofd. Het eindresultaat, niet zo duidelijk te zien op de rechter onderste foto, want daar lijkt het kort (is het alleen aan de voorkant) en glad haar. Maar uiteindelijk als het haar volledig gedroogd is heeft ze een megabos haar met krul en slag.


Daarna mag oudste dochter plaats nemen op de stoel, krijgt ook een cape om en daar gaat 'ie. Er wordt gemeten, elastiek ingejast en knippen maar. Als er boven het elastiek de lange paardenstaart geknipt is, dan poeft het haar gelijk uiteen. Wat een dikke bos haar heeft ze, megastijl, maar prachtig glanzend. Ze roept gelijk dat het nu zo gek licht voelt en ze zwiert haar haren van links naar rechts. Daarna gaat Frens aan de slag, met kam, schaar, knijpers en hoppetee knippen maar. De voorkant van haar haar blijft wat langer dan de achterkant van haar haar.


En dan ineens ligt er een bergje haar op de vloer. Dat is natuurlijk niet zo veel berg, maar er ligt natuurlijk wel een dikke lange paardenstaart op de eettafel voor het goede doel...



Direct bij het afgaan van de cape wordt er geappt, naar iedereen, dat haar lange haren getjopt zijn. Ja... je ziet aan haar gezicht dat dat belangrijk nieuws is... Nu riepen veel mensen ook wel dat ze gèk was om haar haren eraf te knippen, maar ze zei dat ze dat gewoon één keertje wilde doen. Gewoon hoppettee haren eraf!

En weet je wat ik daarna bij de dames moest doen... Ik... moest tóch weer, zoals vaker weer de haren van de dames invlechten! Nou ja zeg!! Bij de één, zodat er wat slag in het haar kwam en ook tegen het klitten... Er is 31cm vanaf!!! Dat kan toch onmogelijk gaan klitten? Bij de ander tegen klitten, terwijl ze al een prachtige slag in haar haar heeft en het pluizige brosse haar aan de onderkant van haar haar er juist af is en dus ook niet meer klit... Snapt jij dat nou?? Ikke niet!

Hoewel ik ook wel last heb van véél klitten in mijn haar, dus mijn "date" met de kapper staat op 22 april genoteerd... Oef ik ben juist zo blij dat ik weer een beetje lengte krijg... dus Frens... 2mm mag eraf... méér niet! Dennis meet het na hoor, whahaha!


De volgende ochtend, na het losgooien van de ingevlochten haren heeft de freule een prachtige bos haar... maar zonder die ingebouwde vlecht, zijn haar krullen en slagen véél mooier!! Ik moet er dus wat op verzinnen...


Ze is vooral héél content dat het rondom haar gezicht een stuk korter is en dat er lagen aan de onderkant van haar haar zijn geknipt. Dan valt het minder wijd!!!! Ja!!... wijd!!


Nou... blij of blij, hahaha. Ze laat haar haren lekker los en doet er geen paardenstaart in zoals anders.


Even de laatste inspectie en check-up... en de dame sprint de trap af, schiet haar jas aan, zwiebert haar tas achterop en springt op haar fiets en neemt een relaxte standje fietsen aan, whahaha. Typisch Jongste... nooit gestresst en gehaast.

De woorden sprint, schiet, zwiebert en springt... zijn van een creatief tekstmomentje van haar mama die dat dus wel doet!


Een uurtje later, ik was nog even terug in bed geploft en ingedut, ineens voel ik een "plof" iets zwaars op mijn voeten... Ik doe één oog open en zie, bij gebrek aan lenzen, iets vaags roods daar aan het voeteneind. Dochterlief haar mooie tas die we samen tijdens ons midweek uitje in London hebben gekocht, het is ècht een supersterk exemplaar... Hij is al twee jaar oud, wordt bijna dagelijks gebruikt en ziet er nog bijna als nieuw uit!


Ze is bezig haar haren, die uit een vlecht zijn ontsnapt, te ordenen... Er wordt naar links gezwiept, er wordt naar rechts gezwiept. Daarna komt de afdeling make-up aan de beurt, eerst een oogpotloodje...


... dan de mascara, de mijne!!, want die van haar is alláng oppelepop! Ik moet geloof ik binnenkort weer een rondje mascara doen.

Na elke drie maanden worden die hier in huis vervangen, omdat ze dan buiten de houdbaarheidsdatum zijn. Is géén geintje. Mascara is na opening maar drie maanden goed, want daarna kunnen er bacteriën zich gaan nestelen. Trouwens bij alle make-up wat niet poederig en droog is, heeft een beperkte houdbaarheid en mascara wil nog wel eens in je oog belanden (zeker bij onervaren dametjes) en dan kan je lelijke ontstekingen oplopen en ook schade aan je oog. Zo ik heb zegt en de preek is klaar hoor, whahaha.


Nou? Kijkt madame niet happy met haar kapsel?



Huppettee de sjaal van Remco (papa) om haar nek gezwiept en daarna gaat zij ook stampend de trap af, en gooit ze al haar schoolspullen in haar fietsmand en spurt zij weg... En zij doet dat ook letterlijk, want zij heeft een hoog tempo in haar routine 's ochtends, zonder dat ze gestrest is trouwens. En op haar fiets helemaal!! Hoewel ze als ze de wekker niet gehoord heeft of vergeten is te zetten ze wel gestrest raakt en dan nóg een tandje sneller gaat.

Weet alleen niet of die slagen in haar haar wel zo goed blijven zitten in de kou nu 's ochtends. Normaal plopt ze haar lange haar in haar sjaal in haar jas... nu vliegt alles in het rond buiten haar jas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten