Pagina's

maandag 29 juli 2019

Verlengde rok Kristy, LMV (La Maison Victor), editie nov./dec. 2015


Het lijkt alsof ik minstens een maand niks heb uitgespookt, maar ik heb van alles gemaakt de afgelopen maanden, maar gewoon geen tijd om het op de kiek te zetten, c.q. ik vergeet het gewoon 😅

Dit rokje is de verlengde rok Kristy uit de LMV (La Maison Victor), editie nov-dec 2015. Een super basic, die nog héél wat keertjes gemaakt zal worden.

Het rokje kan je zowat een éénuursrokje noemen, want eenmaal geknipt ben je dat, inclusief een met de hand gemaakt blinde zoom, qua tijd kwijt.


Het rokje is gemaakt van een ecru gemêleerde sweat, gekocht op het Stoffenspektakel mei 2018. Het werd eerst een tubedress, dat miskukelde. De kleur deed niets voor me en de stof was te stijf/dikkig om de lijnen van mijn lijf te volgen. Een jaar later, paar weken terug dus, hup het patroon Kristy gepakt, gemeten hoeveel er aan verlengd moest worden (roklengte van 80cm) de schaar er ingezet, onder de locker gezwiept, daarna naaimachine en als laatste de zoom met de hand blind gezoomd en ik ben er heel blij mee.

Patroon: rok Kristy LMV (La Maison Victor), editie nov-dec 2015
Fabric: ecru gemêleerde sweatstof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten