Pagina's

donderdag 20 mei 2010

Zwierjurkje Elodie van Farbenmix is nu te zien op de site van Farbenmix


Dit is het jurkje waar het allemaal mee begon vorig jaar maart!!


Dit is de basisversie A, uitgebreid met een suikerspin van tule eronder!! 


Maar ja, bij Farbenmix willen ze graag dat je met één patroon meerdere variaties kunt maken. Dus kwam proefbovenstukje versie B: met een plooitje in het mouwtje.


Er kwam ook nog een proefbovenstukje: versie C met een fladdermouwtje, lekker vrolijk zomers!!


Er was ook nog een proefbovenstukje: versie D, maar dat vond Farbenmix te zomers voor een communiejurkje (daar was het patroon eerst voor bedoeld). Maar dit is héél simpel hoor, kwestie van mouwtjes weglaten, tunneltje maken in het voor- en achterpand, lint er doorheen, en klaar is Kees!!


Dit zijn de tekeningen die ik heb gemaakt bij de jurken en proefbovenstukjes!


Dit is de tekening voor versie D.





Dit is versie B, met een ceintuurtje dat tot de zijnaden zit vastgenaaid en middenachter sluit met twee striklintjes.


Dit is eigenlijk versie E, een bruidsmeisjesjurkje (geweest van de jongste). 

Dat is versie A minstens 20 cm verlengd, met een 3 cm. langere onderlaag. En de mouwtjes zijn dan zonder elastiek, en dat staat snóezig!!


Het basisjurkje, versie A, gemaakt voor de foto-werkbeschrijving.


Dit jurkje, versie B, ook gemaakt voor de foto-werkbeschrijving, maar dan gevoerd èn, ik kan het niet laten, een roezeltje tule er aan. Dat plopte ineens naar boven, dat wilde die jurk gewoon hebben! 


En dit jurkje was toch zo leuk om te maken, omdat ik allerlei leuke bandjes en kraaltjes had gekocht. Héérlijk. Dit is versie B, met fladdermouwtjes, twee verschillende stofjes voor de rok met verschillende lengtes. En dan rood stippeltjesband, en daaroverheen ivoorkleurig open-bloemetjesband en dan nog groene kristalletjes erop gezet. En leuke strikjes gemaakt met kraaltjes bij het splitje van de fladdermouwtjes! Ze vindt het prachtig!


Dit zijn de tekeningen die ik heb ingeleverd voor op de voorkant van het patroon. Ik weet niet of alleen de basisversie erop komt of ook de andere twee. Dus ik heb ze gewoon allemaal maar getekend.


Dit is het jurkje dat mijn dochtertje in januari met haar 7e verjaardag heeft gekregen. De foto waar een knalroze/groene fiets, een heleboel knalroze bloemen en daarnaast een paspop met een hele grote witte bloem op staat, daar zat deze jurk onder verstopt!! Deze jurk is de versie E zal maar zeggen, maar dan met normale roklengte. Ik kon alleen niet een bandje vinden in de goede kleur blauw, alleen maar héél erg smal. Toen heb ik er maar drie bandjes opgestikt en eigenlijk vind ik dat juist perfect! De jurk bestaat uit twee lagen, en de onderste is van witte met blauwe bloemetjes stof en als ze draait zie je hem wapperen. Ook de mouwtjes zijn gevoerd en die kan je ook nog omklappen als je wilt, zodat de bloemetjesstof te zien is.


Mijn nichtje Savannah, vindt het altijd wel leuk als ik voor haar een jurkje bak, dus deze heeft zij voor haar 11e verjaardag gekregen. En ze vindt hem helemaal super. Rood is haar lievelingskleur, en ze draagt hem ook met een stoere legging eronder en een zwart bolerootje!


En dit is dan de laatste, helemaal origineel, de basisversie A, zonder toeters en bellen. De stof heeft niets meer nodig, behalve een fluwelen bandje in precies dezelfde kleur als de bloemen. Deze stof heeft rand aan beide kanten van de stof, maar als je de banen van de rok goed loodrecht op de rand knipt, krijg je een pracht van een rand onderaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten