Pagina's

vrijdag 20 maart 2015

Voor het eerst weer aan het "rommelen"...


Afgelopen weekend heb ik, terwijl Dennis druk bezig was foto's te bewerken die hij vrijdag had geschoten tijdens een onderdeel van het festival, Kroeg op TiLt, in Tilburg, mijn papier en potloden er weer eens bij gepakt. Ik ben eens lekker aan het tekenen geslagen voor een nieuw ontwerp schilderijtje voor in de webwinkel. De basis staat op papier, maar mijn ervaring is, dat ik me er nooit aan hou... Mijn handen en ogen zien altijd weer andere dingen en gaan de andere kant op, maar dat geeft niet...


Ik heb vandaag eens al mijn bullen voor schilderijtjes maken van stal gehaald. Kijken of ik de boel compleet had, want ik wil nog steeds spulletjes zoek zijn en niets is zo irri als lekker aan de gang zijn en dan steeds weer op zoek te moeten naar materialen of gereedschap of zoiets. Het valt mee, ik ben alleen mijn patroonpapier kwijt, dus ik zoek boven, automatisch want daar staat nog van álles en waar vind ik het uiteindelijk? Achter me... Nou ja zeg!!! Had ik me niet even om kunnen draaien voordat ik boven ging struinen??


Ik begin met het basisstofje voor de achtergrond... kleurtje rozerood met wit of kleurtje zeegroenig, streepje verticaal... of streepje horizontaal. Hm, ik weet het nog niet, maar zolang er nog niets gelijmd hoeft te worden kan het nog alle kanten op, twee kanten eigenlijk, hahaha.



Ik heb even wat onderdelen van het ontwerp gekopieerd met patroonpapier, dat werkt wat prettiger. Ook heb ik wat restjes stof uit mijn webwinkel mee naar beneden gesleept, leek me wel leuk om die restjes in de schilderijtjes te verwerken. De restjes stof zijn kniprestanten, die ik over hou nadat ik een reep stof heb afgeknipt om een stukje stof op te sturen, zodat iemand het stofje in het echie kan zien en voelen.

Soms... ik hou altijd rekening met knipruimte en heb dus een halve meter extra in voorraad. Als iemand een halve meter besteld, dan knip ik altijd iets meer. Dus ik stal altijd wat minder voorraad in de webwinkel, zodat ik nooit voor verrassingen kom te staan. Halverwege de rol check ik even of ik nog ruimte genoeg heb en corrigeer de stand in de webwinkel van mijn voorraad.

Ik heb er zo'n hekel aan als er minder op voorraad is dan in een webwinkel staat. Heb ik een aantal jaren geleden gehad bij een stofwinkel (was gelukkig steeds dezelfde, dus die ontwijk ik nu gewoon), dan bestelde ik 2 meter of zo en dan was er 1,5 m... Ik verheug me altijd ontzettend op een nieuw stofje, dus die domper wil ik niet bij een ander fietsen, dus... mijn voorraad is altijd pietsie meer dan in de webwinkel staat. Geen geintjes!


Ik kies een vrolijk stofje en speld daarop het eerste patroontje en knip dat uit... Zo lekker dat gerommel tussen stofjes, mijn pet klaart helemaal er van op. Ik zit momenteel met een fikse kaak- en holte-ontsteking, bleg!! en sinds vanochtend aan de penicillinekuur. Ik ben vanaf vorige week woensdag aan het ruziën met mijn lijf... Het verhuisde van keel, naar longen, naar oren en nu gaat het helemaal fout met mijn kaak en holtes... sjucht... Ik kan pijnstillers blijven eten als snoepjes, maar als een hoofd bonkt, je scheel kijkt van de koppijn en een kaak en kiezen die niet te harden is/zijn, dan houdt het op hè.


Ik speld het middelste huisje op de ondergrond. Ik zoek naar een bijpassend stofje, maar in feite kan alles hè. Ook vind ik wat bandjes ertussen liggen, wie weet kan ik daar ook nog wat mee. Pff, ik heb twee bakken met stofjes en weet gewoon even niet waar ik naar kijken moet... Ik moet zó wennen aan het "rommelen" met stofjes... het lijkt wel of ik het totaal ben afgeleerd.


De bandjes zijn de aanhechtstukken die ik tijdens de bestellingen aantref. Ineens blijkt er geplakt te zijn, omdat de "rol" in de fabriek op is en de volgende rol wordt gepakt... Ja, zo'n stuk sierband met plakker aan de achterkant, dat gaat dan natuurlijk niet als order weg, dat zwiep ik bij de restjes, misschien kan ik er nog wat mee en ik denk dat me dat wel lukt met die schilderijtjes om wat bandjes te gebruiken.

Zo veel mogelijkheden, zoveel keus... ik ga er nog even lekker verder meer rommelen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten