Pagina's

dinsdag 28 december 2010

Make-up met Sinterklaas
























Het is wel bijna drie weken geleden dat Sinterklaas in het land was, maar ik wilde jullie de jongste spruit haar voorbereidselen op "Het heerlijke avondje van Sinterklaas" toch niet onthouden.
De dame wist heel goed wat ze aan wilde doen. De jonkvrouwejurk die ik ooit voor haar zus heb gemaakt.

De jurk past ze nu, dat had ze niet verwacht. De dame is klein, maar toch een al net zo groot als haar zus toen blijkbaar, maar de jurk heeft ook glamglam sieraden nodig. Dus glitterklem om een knoedeltje te maken in haar haar, een galaketting van mij, gedragen tijdens een kerstgala van járen geleden al weer op Remco's werk.

Bij mij liggen sieraden niet om doosjes te vullen, maar om gedragen te worden, dus ook met zo'n belangrijke gebeurtenis als Sinterklaas dient er door zo'n grote kleine meid, ge-ienemienemut te worden tussen alle dozen sieraden... en deze was de gelukkige! Bloemetjesoorbellen van oma in haar oren... en nu... de make-up.


Tada, make-up doos uit de badkamer gesleept naar de slaapkamer op bed geploft... van alles eruit gekozen, met een beetje hulp van mijn kant, want een fine-liner en een mascara lijkt me niet zo geschikt... Er wordt op beide oogleden druk gekwast, eerst lichte tintjes links dan rechts, daarna donkerder tintje links en dan rechts.... Er wordt ook nog een oog dichtgeplet, want die wil uit zichzelf niet goed sluiten... hahaha. Dan is de lipstick aan de beurt.... er wordt met alle precisie binnen de mondlijnen gekleurd.



Daarna worden de blushparels gepakt met een gróte kwast. Hm, blijkbaar bevalt de lippenstift nog niet helemaal, want er komt ook nog een roze lipgloss overheen, met dáár overheen een goudkleurige lipgloss. Daarna wordt de make-updoos goed geïnspecteerd en gekeken of ze nog iets gemist heeft. Hm nee, dan alle spulletjes opruimen.


Er moeten natuurlijk ook even foto's genomen worden van  het totaalplaatje met de jurk, mouw links en rechts en allebei tegelijk worden getoond. Ze heeft de hele middag gezwierd met de jurk door de woonkamer, want de jurk lijkt niet wijd, maar is mégawijd en valt door de stof sluik.


TADA... de dame in vol glans en glitter-ornaat!


Helaas is het tijdens de avond zelf in de woonkamer bij m'n ouders dusdanig donker dat ik er niets van bak qua foto's. Dus dit is het beste resultaat....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten