Pagina's

zaterdag 11 december 2010

Sinterklaas en dan is 't optutten geblazen


Vrijdag 3 december, wat duurde het lang eer het zover was. Slot Marsepeinstein maakte het er ook niet minder spannend op. Maar de dame was goed voorbereid. Ze wilde haar lapjesrok aan, zo noemt zij de patchworkversie van de Odilia, groene legging, licht blauw shirtje, met daaroverheen een rozerood truitje met bloemetjesstrik en haar gehaakte bloemetjesketting. Volgens mij kan je haar niet over het hoofd zien zo in de klas. O, ja ze was haar sjaal kwijt, dus papa's sjaal wordt, met toestemming, geconfisqueerd en dan haar pietenpet en daaroverheen de pietjesschoorsteenhoed! Tas met fruit en drinken gaat ook nog mee, ze is klaar voor Sinterklaas!


Als we het kleine schoolplein op komen is ze helemaal hiebelwiebel, zie middelste foto. Ze moeten zich bij "het stoepje" verzamelen en de juf verzamelt alle tassen van de kinders en brengt die naar binnen. Anders moeten de leerlingetjes allemaal naar binnen, trappen op, tassen ophangen en dan moeten ze allemaal weer naar beneden, terwijl er ook weer leerlingen de trap op gaan. Drie klassen op één gang en een niet zo heel riant trappengat, dat gaat niet lekker lukken. Ze moeten in een rij gaan staan, met een "vast" klasgenootje op een "vaste" plek. De freule sluit de rij en probeert haar "vaste" klasgenoot van warme handjes te voorzien, maar volgens mij lukt dat nog niet zo best.


Daarna gaat als alle koppen zijn geteld, het hele spul naar het grote schoolplein en daar gaan ze allemaal zingen. De Directrice van de school vraagt zich af waar de Sint toch blijft. Gelijk onrust onder alle kleintjes, maar hup er wordt nog een liedje de lucht in gegooid en dan ineens horen ze een schoolbel?!? Dochterlief krijgt gelijk een nekverrekking om te kijken waar dat vandaan komt. Het is zó leuk om te zien, ben wel blij met mijn Uggs aan mijn voeten, ik ben een van de weinigen die niet loopt te stampvoeten!.


Dan komt daar ineens de Sint uit de schooldeur gezet met de schoolbel al rinkelend in z'n hand. Volgens mij kan de Directrice de eerste paar uur niets meer horen, want hij bleef bellen, ook toen hij allang naast haar stond. Die bel maakt zo'n gigantische herrie! De Directrice vraagt zich af, wat de Sint nu eigenlijk aan het doen is en hij vertelt dat hij zit te wachten op z'n leerlingen. Verbazing alom natuurlijk, want wat moet de Sint nu met leerlingen in een school doen?? Maar het blijkt dat hij zit te wachten op zwarte pietjes leerlingen. Nergens te bekennen natuurlijk. Er wordt een liedje ingezet over zwarte piet die uit fietsen ging, en ja hoor prompt komt er een pietje aangefietst (gesjeesd) en eentje komt met de step en eentje komt aangestormd met een voetbal.

Rumoer alom bij de kleintjes. De pietjes hebben rugzakken om en gooien hun fiets en step neer en gaan voetballen??? De Directrice vraagt aan de Sint waarom de pieten nu rugzakjes om hebben en geen pietenzak?  Gelijk zie je de snoetjes van de kleintjes bedenkelijk kijken, geen pietenzak? Het blijkt dat de Sint aan het omscholen is, en graag les wil geven op school. De Directrice wil daar met de Sint toch eens serieus over praten en dan wel graag binnen, want het is ijskoud en de leerlingen vinden dat vast wel een goed idee, gejuich alom, en het hele spul gaat naar binnen.

Ja, en de rest hoe het nou afloopt met de omscholende Sint heb ik natuurlijk niet zelf gezien, maar dochterlief heeft me bij het ophalen van school verzekerd dat het goed is gekomen. En dat de Sint weer Sint wilde zijn, want al die lastige letters uitleggen, sommen, nakijken van huiswerk en de leerlingen laten opletten. Dat dat toch wel héél erg vermoeiend was en hij liever cadeautjes uitdeelt met gedichtjes er bij. Ze zei ook, dat ze nu snapte waarom er in school steeds overal losse letters lagen en op muren waren geplakt. Ook de ruiten werden bestookt met papieren letters. De Sint was gewoon al weken aan het oefenen om les te geven. Mja, hij was natuurlijk aan het omscholen!

Poeh, zijn we allemaal even opgelucht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten