Pagina's

zondag 26 april 2009

Gisteravond ... verrassing!

Gisterenochtend ging de wekker om zeven uur! Ja, en dat op zaterdag! Om kwart over zeven uur ben ik opgestaan. Ik vervolg mijn ochtendritueel en om kwart voor acht verorber ik mijn ontbijtje, terwijl Remco even mijn auto tankt, was ik gisteren vergeten. Mijn tafel kwam gisteren ineens en ik was ter plekke mijn dosis geheugen blijkbaar kwijt! Ik had niet getankt, maar ik moest naar Ridderkerk voor een beauty-uitje met mijn zus Monique, mijn schoonmoeder Marijanne en een vriendin van haar Lies. DUS mijn auto had toch even te eten nodig, want hij stond in het rood!

Even na achten kwam Remco terug met mijn Tuut en ik ging eerst mijn zus ophalen. Hup naar de andere kant van de stad. Precies kwart over acht was ik er. En mijn zus stapt inclusief, zoals zij het zegt, hutkoffer in. We gaan naar mijn schoonmoeder, richting centrum van de stad, en we zijn te vroeg! Beter te vroeg dan te laat, zou ik zeggen. Marijanne belt Lies, want die woont een straatje verder, dat ze al kan komen.

We hebben vandaag een beauty-dagje. Mijn schoonmoeder heeft ijverig gespaard met Optimel, dus 2 personen gratis! We krijgen om tien uur een welkomstdrankje, om twaalf uur een uitgebreid 3-gangen lunch. Om twee uur krijgen we een beauty-behandeling, mijn huidje is nu baby-poezel-zacht! Om drie uur krijgen Marijanne en Lies een massage-matras-behandeling en de twee witte dames Monique en ik krijgen om half zes uur een tosti-behandeling...... oftewel we gaan liggen in een snelbruiner. Wat een herrie maakt dat ding zeg! en warm!!! Pfff, maar gekleurd ben ik wel. Marijanne zegt dat ik een gezond kleurtje heb!

Om zes uur hebben we een diner, maar we houden het beschaafd. Monique neemt een broodje kaas, Lies een omelet met ham en Marijanne en ik een kipsaté met kroepoek. Na het eten gaan we ons omkleden en om kwart over acht lopen we naar de auto en breng ik eerst Monique naar huis en dan de andere dames. Om negen uur ben ik thuis. Ik zie dat beneden in het raamkozijn de kaarsjes in de lantaarns branden. Als ik binnenkom roept Remco "Je bent te vroeg!" Hij had me pas om een uur of tien verwacht. Ik zet m'n spullen neer en ik moet mee naar boven.

Als ik op de overloop kom zie ik dat op mijn nieuwe kastje (foto's komen nog) kaarsjes branden. Als ik de slaapkamerdeur open doe branden daar ook kaarsjes op de toilettafel en zie ik dat alle naaispullen van beneden naar boven zijn gebracht en mijn nieuwe bureaulamp brand. Ook staat er een enorme bos rozen en twee glazen met roze champagne met 2 bakjes met aardbeien! Remco vond dat mijn nieuwe naairuimte maar eens ingeluid moest worden!

Ik zie ineens dat Remco een ladenkastje heeft gekocht! Super. Daar kunnen allerlei losse spullen in opgeborgen worden. Beneden zet ik altijd mijn naaicase op een stoel, dan hoef ik niet te bukken, die zet ik nu als ik aan het werk ben op mijn ladenkastje. Dat ladenkastje zet ik dan links van me neer met de lades naar me toe. Helemaal perfect!

Deze foto is vanochtend genomen, er zat nog wat champagne in de fles, maar de aardbeien hebben we al opgegeten!

Zo kan ik riant zitten! Er zal nog wel het een en ander verschoven worden, maar alles kan makkelijk staan. Er moet alleen nog een ander kabelgootje naar de televisie komen, zodat deze niet zo opvalt. Mijn bureaustoel moet nog vervangen worden voor een wat beter exemplaar, maar dat komt later wel.
Zo ziet het eruit, qua licht, als de rolgordijnen opgetrokken zijn. Mijn rieten prullenbak staat er ook al, echte prullenbakken vind ik altijd zo lelijk. Deze is met klapdeksel en kan open blijven staan, maar dicht als je klaar bent met naaien en dan zie je lekker geen rommeltjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten