Pagina's

donderdag 15 april 2010

Haute Couture


Het boek wat ik heb gekocht nadat ik de tentoonstelling had gezien!

Gisteravond laat kwam Rem thuis en vertelde mij zonder omhaal, dat ik morgen (vandaag dus) vrij had (??). Mijn gezicht stond in standje verbaasd en ik was stil (stil, ja ik ben soms ook stil). We gaan met zijn tweetjes lekker een dag er tussen uit. We gaan naar Den Haag naar het Gemeentemuseum kijken naar een tentoonstelling over Haute Couture! Bij de woorden Haute Couture gaan mijn oortjes altijd wagenwijd open en mijn ogen gaan dan glinsteren, want dit wordt héél véél moois bekijken!


Links is zwart/wit van Dior uit 1955 en rechts is zwart/wit van Dior (John Galliano) uit 2009.

In bed zat ik te bedenken wat ik aan zou aantrekken, want zodra de kinders naar school zijn stappen we in de auto i.v.m. files e.d. Mijn garderobe is, na al dat afvallen, nog niet zo groot, maar zit goed in elkaar. Dus zwarte strakke rechte jeans, zwart/wit voile top en wit linnen jasje. Zwarte enkellaarsjes met hoge hak. Niet met raakvlak 1 vierkante centimeter, maar ca. 4 centimeter!, want ik moet wel kunnen wandelen natuurlijk. En daaroverheen mijn korte wit lakjasje met strakke ceintuur en geborstelde zilveren knopen, die ik sinds kort dus weer pas! En ik was klaar met bedenken en kon gaan knorren!


Een paar roezeltjes??

Ik móet even een paar foto's uit het boek laten zien.... want die roezeltjes hierboven........?!? 

Hoezo hebben mijn jurken van Willemientje veel roezeltjes? Dit is werkelijk een roezeltjeskampioenenrok. Het is een hele lange wijde rok vol roeseltjes! En nog van een dun voile met daarop kant tegelijk ook! En de binnenkant zware satijn met Delftsblauw geborduurd en dan die schoenen... Ik heb hoge hakken, maar dit? Ik heb bewondering voor modellen. Mijn 12 centimeter hakken stellen niets voor hierbij vergeleken!


Luchtig gekleed???

En dan de jurkjes uit de jaren 20 en 30. Die zijn van héle dunne stofjes gemaakt. Zo dun dat je er volgens mij absoluut géén lingerie onder kunt dragen, zo ragfijn. De bloemen hierboven zijn ragfijn en je ziet geen steekje zitten, hè!


Miljoenen drukkertjes!

En dit vond ik toch wel zo komisch om te zien. Er staan daar in het museum 3 sets van deze ruitenserie en wat zit daar op vast genaaid? Geen glittersteentjes, pailletjes of kraaltjes, maar wel duizenden drukkertjes. Helemaal van top tot teen lange broekspijpen vol. Of  op een rok met op  alle kruispunten van de ruiten! Of in lijnen. Het was voor mij een superverrassing om dat te zien, want op foto's zie je dat dus niet, maar in het echt ik voelde me net een ekster die overal met haar neus bovenop zat te gluren. Of ik probeerde onder een jasje te kijken hoe het jurkje nou verder naar boven uitzag. Ik wordt hier  zo super nieuwsgierig van. Je ziet allerlei bewerkingen op de kleding, die op foto's niet opvallen en de stoffen, zijn veel zwaarder dan je op een foto kan indenken. 

Toen we uit het museum kwamen liep er net een tram leeg met wel 50 vrouwen, er stonden ook nog 3 bussen. Doordat we er zo op tijd waren hadden wij daar geen last van. Om 10.00 ging het museum open en een kwartiertje later liepen wij naar het museum. Onze auto hadden we in een woonwijk tegenover het museum geparkeerd en die huizen... Ooooooooooh wat zijn die huizen mooi. Elk huis is anders, andere deuren, ramen, glas in lood, steenkleur dakrand, balkons en hóóg! Je kijkt je ogen uit! Wat bouwen ze tegenwoordig toch saai hierbij vergeleken!

We stapten weer in en we gingen naar Scheveningen, Rem bepaalde, ik volgde. Lekker hoor, een hele dag niet hoeven denken wat je móet gaan doen, alleen maar volgen! Na de auto dicht bij het strand te hebben geparkeerd, plek zat nu, gingen we een strandtentje opzoeken voor een grote kop thee! Eerst zaten we achter glazen schotten, maar toch in de wind, we moesten even een tussenschotje vinden aan de andere kant, en toen zaten we heerlijk luw. Lekker theegedronken en gekwebbeld. 

Daarna even gewandeld en toen een strandtentje opgezocht voor de lunch... Ja, om kwart over twaalf slaat mijn maag de knorklok, dus eten! Weer een lekker luw plekje opgezocht, deze keer goed op de wind gelet! Rem heeft een broodje ham met gekookt ei besteld en ik een carpaccio-salade. Ik kreeg me daar een bord van hier tot Tokio en een half stokbrood erbij! Glaasje cola light erbij en eten maar. Ik heb geen kruimel op mijn bord laten liggen en er nog een paar drankjes bij genomen en weggewerkt, want we zaten op ons praatstoel en dan krijg je dorst. Dat is wel lekker hoor, kwebbelen zonder onderbroken te worden, behalve dan "Is alles naar wens mevrouw?".

Om twee uur waren we nog niet uit gekwebbeld, maar moesten we wel weer naar huis, want de kinders komen om kwart over drie uit en ik hou niet van stressen op de snelweg! Bij thuiskomst heeft Rem de tuinstoelen bedekt met onze lelijke grannysmit-groen gekleurde stoelkussens. Ik zag vandaag bij Freekje-thuis hoe kussens er ook uit kunnen zien en heb me bij deze voorgenomen daar, hopelijk, dit jaar wat aan te doen, want het zíet eruit! Jakkes, dus! Maar ze zitten wel lekker hoor. 

Nadat ik een bestelling van de webwinkel de deur uit heb gedaan en Rem de kinders heeft opgehaald, plofte ik lekker op mijn bank. En heb ik mezelf met mijn mooie Haute Couture boek geïnstalleerd met een koel drankje op 't tafeltje. Zonnebril op mijn neus en ik heb heerlijk languit gezeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten