Pagina's

zaterdag 10 april 2010

Jongste dochter heeft weer een klusje


Voor de jongste heb ik een paar weken terug een nieuw borduurwerkje gekocht. Het plaatje is weer op het gaas gespoten, dus ze hoeft niet zelf te tellen, maar kan ze wel de héle kruisjes goed oefenen. Het origineel is met dikke wol en moet qua steek van die lange rechte steken zijn, maar eigenwijs als we zijn, doen we dat lekker niet! Ik heb oma's voorraadje DMC-zijde te voorschijn gehaald. Dat zit allemaal in van die bonbondozen! Ja ja, mijn oma hield van snoepen, blijkbaar erfelijk, want op mijn kont zit het resultaat van die genen!


's Ochtends vroeg uit de veren en de goede kleuren uitzoeken. De originele wol erbij houden en kiezen maar. We zijn toch gauw een half uurtje zoet. Want er moet van het desbetreffende kleurtje ook genoeg zijn natuurlijk.


Zoals je ziet denkt ze dat het zomer is en is ze vandaag uitgedost als de zeemeermin Ariël (brrr blote armen en benen!). Alleen kon ze haar rode pruik, die er bij hoort, niet vinden! Maar de door mama gebreide poncho is ook perfect lang rood haar! Hahaha! Een voordeel dit haar hoeft nooit gekamd te worden!


Daarna doe ik voor hoe hele kruisjes gaan, de halve kent ze al van het borduurwerkje met de koe...... Ze kijkt helemaal serieus en ik ben zo te zien nog niet helemaal wakker. Oudste dochter was ook vroeg op en heeft de foto's gekiekt!!


Daarna lekker op de bank geploft en aan het werk, is wel wennen, die hele kruisjes...


Maar het is wel een werkje wat ze geregeld tussen de middag na het eten van haar boterhammetje ook even kan pakken en zelf lekker kan fröbelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten