Pagina's

donderdag 15 april 2010

Mijn (lengte)wijzigingen aan mijn patroon Willemientje


Deze was ik nog vergeten, ik zag door al het roze en roezels niet meer of ik alles had. Maar dit is ook nog een variatie waarin "oud" kant in is verwerkt. Wat ik ook nog even wilde vertellen is dat al de Willemientjes die ik heb gemaakt niet alleen qua aantallen roezels is veranderd maar ook de lengte... De onderlaag is 10 cm. korter rondom. En de bovenlaag is aan de zij- en achterkant 15 cm. (!!) korter en in het midden van de boog is het maar 5 cm korter. De boog is dus een stuk minder hoog dan het origineel. 


Aan de achterkant zie je precies nog het kant onder de bovenlaag uitpiepen. De taartpunten zijn van de boven- en onderlaag 5 cm korter gemaakt. Er zijn in plaats van 3 maar 2 taartpunten ingezet. Dit heb ik gedaan, omdat een middenachternaad in deze stof heel lastig was, omdat de print niet echt goed doorloopt en ik het nooit naadloos zou kunnen aansluiten midden achter. De jurk is daardoor wel een stukje minder wijd geworden, maar ik merk aan Bridget dat het haar niets uitmaakt, want ze bleef er evengoed mee zwieren!


En natuurlijk weer lekker afgewerkt met satijn band. Ik heb er bijna 2 rollen satijnband doorheen gejaagd! Rem heeft heel lief toen de ene bijna op was nieuw voor me gehaald. Dan hoefde ik niet te stoppen en dat is heel erg lekker hoor, dat je gewoon door kan gaan met wat je aan het doen bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten