Pagina's

woensdag 6 mei 2009

Bormes-les-Mimosas

In eerste instantie denk je "wat is dit voor een wonderbaarlijk creatuur". Maar dit is het uithangbord van een hoedenaterlier. Het atelier "Les Bibis du Midi" van madame Nathalie Papet! Je kan een kijkje nemen op haar site http://www.lesbibisdumidi.com/ maar in het echt komen de kleuren van alle hoeden en accessoires nog veel mooier over.

Remco mocht een foto van de eigenaresse maken, zie hierboven. De maakster is een kleurijk en vrolijk creatief figuur. Ze heeft een kleurrijke wijde jurk aan. En heeft een veelkleurig haar accessoire in haar felrode haren gestoken. En dan een leesbrilletje op het puntje van haar neus! Haar winkeltje, want groot is het niet, ademt één en al creativiteit uit!

Er licht een enorme grote dikke map met allerlei foto's van haar werk. En dan zien we ineens Karl Lagerfeld staan. Zij heeft voor een show van hem de haaraccessoires en hoeden verzorgd..... Nu ja, ik kom niet elke dag iemand tegen die voor zo'n beroemd iemand werkt! Remco vroeg of ze Berry Rutjes jr. kende maar die kende ze niet. Berry is een hatdesigner uit Gouda, die nu haar atelier heeft in Den Haag. Zij heeft ook voor bekende mode-ontwerpers gewerkt. Ik heb bij haar een paar cursussen gevolgd. Op haar site http://www.berryrutjes.com/ kan je al haar moois bewonderen.

Toen ik bij haar de cursus "hoeden maken" deed hadden haar hoeden voor het eerst voor een bekend modehuis "gelopen", en dat liet ze zien op een dvd. Prachtig is dat, de kleding en de hoeden, accessoires. Geweldig als jouw werk daar loopt! Ze glunderde ook helemaal omdat ze daar ook trots op was.


Toen we buiten stonden zagen we ineens allemaal gekleurde keien op de grond liggen. Her en der gegroepeerd, alsof we een speurtocht deden en de keien moesten volgen. Ineens zagen we boven uit een raam, vlinders heen en weer wiebelen. En een halve paspop staan en allemaal gekleurde bloemen. Daar onder stond een pijl naar rechts... nou dat doen we dan toch even! We kwamen binnen in een mooi winkeltje en zagen bij de entree allemaal felgekleurde keien liggen. Ukkepuk zei, dat kan toch helemaal niet? Zulke heb ik nog nooit gezien. Dus wij uitgelegd, dat die mevrouw ijverig was geweest met de schilderskwast! Nou dat wilde ze thuis ook wel een keertje doen. Is prima! Doen we!


Daarna liepen we verder en kwam ik een heel mooi uithangbord tegen met "Brocante". Nu klinkt mij dat altijd heel erg gezellig in de oren. Dus hup naar rechts..... Het grappige is dat om er te komen je eerst een trappetje op moet, door een restaurant gaat, dat eigenlijk een gang onder huizen door is, langs een soort binnentuin gaat en dan kom je er! Dit winkeltje had werkelijk van alles voor binnen en buiten. Mooie Franse quilts, als je ziet wat een kleuren die hebben en een patronen, ik heb maar niet op het prijskaartje gekeken, want daar zaten heel wat uren werk in......ping ping ping. Overal in de binnentuin zie je bankjes, grote plantenbakken met haken waar lantaarns aan hangen of een plant.

Dit is het winkeltje van veraf. En weet je, de winkeleigenaresse is niet eens aanwezig. Die was bij een winkeltje verderop, naast het restaurant, allemaal dozen met spullen uit aan het pakken............ Dat dat nog kan, hè!

Dit is het terras van het winkeltje.


We liepen ook nog even langs de warenmarkt met allemaal verse waren. De kippen werden gebraden aan een kraam. Er stond een paellapan te pruttelen met een doorsnee van minimaal een meter. Deze kraam hier boven had allerlei schalen met verse producten voor bij de maaltijd of om een maaltijd mee te maken. Er was ook een kraam met gedroogde hammen en allerlei soorten gedroogde worst. En dan nog allerlei kramen met ambachten, Franse kinderjurkjes, natuurstenen en keramiek.

Om één uur waren we thuis en zijn we naar het strand gegaan. De kinderen hebben zich met een wave-board uren vermaakt. Om kwart over zes waren we thuis. Bij het naar huis gaan liepen we langs de pizzeria waar we onze pizza voor vanavond zouden halen. En die was dicht. Nu als die om die tijd dicht is blijft 'ie dicht. Want de houtoven heeft minstens een uur nodig om op temperatuur te komen. Toen dacht ik aan het leuke restaurantje bij dat brocante winkeltje............ onder de huizen!

Snel douchen en hup naar Bormes. Maar helaas het was vol. We liepen terug en gingen via een ander stijl trappetje naar een restaurantje en daar hebben we heerlijk gegeten. De ober ging naar de chef om voor de kinderen te vragen wat hij in gedachten had............ Dat heb ik nog nooit meegemaakt! Er is daar namelijk geen kindermenu. Maar wat hebben de kinders hééééérlijk gegeten. En wij ook!

Het was weer een heerlijke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten