Pagina's

dinsdag 28 september 2010

Ja, ze heeft 't gehaald


Jongste dochter heeft alle nachtjes vanaf woensdag geteld, zo graag wilde ze afzwemmen. Want dan heeft ze alle diploma's gehaald! 's Ochtends al haar haren helemaal ingevlochten, want als ze iets vervelend vindt, dan is het wel losse haren in haar ogen, dus vast die handel! We waren iets te vroeg aanwezig, dus we zaten even op de tribune te kijken naar de diploma-uitreiking van het B-zwemmen! Oma van papa's kant was er ook bij en mijn ouders niet, want mijn moeder was net terug van de vakantie en gelijk geveld door de griep... De zonne vitamientjes in Frankrijk hebben niet zo goed hun werk gedaan dit jaar.


Daar gaan ze beginnen, allemaal in een rij staan... en ....


...hup plons in het water en daar gaat de hele bups, zoveel baantjes dit, zoveel baantjes dat. Onder het matje door, over het matje heen klauteren. Koppeltje duikelen in het water, de hoekduik doen in het water. Hurksprong, diepe duik, wedstrijd duik, Dobberen, drijven, zeester op buik en op hun rug, weer plonzen, tig meter onder water door het gat heen zwemmen.



Lekker met kleding aan zwemmen (ahum) de kleding hebben we lekker weggegooid, nog even en je kon er dwars door heen kijken. De waterschoentjes paste ze de afgelopen weken eigenlijk niet meer, maar er waren nergens grotere te vinden, dus we hoopten al dat ze mocht afzwemmen. De regenjas bewaar ik nog voor het geval het nodig is met een schoolreisje of zo. Want eigenlijk draagt ze hem niet. Hij zit onder haar kin zo vervelend stijfjes door de capuchon die in de kraag zit.


Wat een groot verschil met het A-diploma afzwemmen, als ik haar nu door het water zie glijden, gaat het allemaal zo makkelijk en veel sneller, een wereld van verschil.


En dan ineens zijn ze klaar, ze kijkt nog even een beetje verbaasd om zich heen "Ben ik al klaar?". Jip, helemaal klaar.


Even wachten tot ze allemaal zitten en worden geroepen, maar de dame straalt van oor tot oor. Helemaal blij. Ik ook hoor, ik hoef niet meer naar het warme zwembad, en kan ze lekker woensdagmiddag afspreken met vriendjes en vriendinnetjes.


Hè, hè, haar mooie C-diploma! Even handje geven...


Tegenwoordig is er ook nog een liedje en dan mogen de kinders rond het zwembad lopen (al swingend natuurlijk) met hun diploma in hun hand en de papa's en mama's, opa's en oma's klappen en zingen mee!


Dan nog even een "foto"-momentje! Hahaha, alle kinders staan glunderend op een rij en de ene flits naar de andere in hun ogen, maar ze blijven stralen!


Net zoals deze dame, de gehele dag heeft er een grijns op haar gezichtje gezeten.

Bij thuiskomst was er lekker taart voor iedereen. Ja, het is toch weer een fase afsluiten, hè! en dat doen we graag met taart! Ze heeft van ons ook nog een cadeautje gekregen. Een dvd van de nieuwste Tinkerbell en die heeft ze inmiddels al 3 keer bekeken!! Oma Marijanne had voor de dame een mooi leesboekje van beertje Paddington en haar lievelingssnoep BonBonBloc-chocola!! Mjammie, daar heeft ze niet zo héél erg lang mee gedaan, hahaha, ons kleine chocolademonstertje!

's Avonds bleef oma lekker bij ons eten. We hadden patatjes met bitterballen en natúúrlijk pindasaus! Daarna hebben we nog met z'n allen televisie gekeken en hadden we nog allerlei lekkers op de salontafel staan. Nou, we konden onszelf 's avonds het bed inrollen, ik had zoveel gegeten en gesnoept dat ik zondagochtend totáál geen trek had in mijn ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten