Pagina's

zaterdag 11 september 2010

Tweehonderveertig plooitjes later



Het jurkje waar ik het van de week over had is af! Ik heb er vier gemaakt. Na een oponthoud in het begin, ik had iets verkeerd berekend, en daar kwam ik héél laat in de avond achter, jakkes! Na een diepe zucht ben ik mijn bed maar ingedoken en heb daar eens even rustig over na zitten denken. Doordat de stof een ruitje is, moest het natuurlijk wel symmetrisch blijven, daar was ik wel snel uit, maar ja wat dan. Een paspop, kilo spelden en dan zoeken naar de goede snit. 

Nou het wás een flinke klus, want in elk bovenlijfje, inclusief de kop van de mouwen, zitten circa veertig ingestikte plooitjes. De rok heeft er ook nog een stuk of twintig, dus eer dat die allemaal gespeld en gestikt waren. Pfffew daar ben ik aardig wat uurtjes mee bezig geweest. 



De ceintuur heeft twee verschillende stofjes. Ik viel al eerder voor het stofje wit met kobaltblauw, zo'n mooie kleur blauw! Maar helaas was er nog maar een klein stukje stof (jammer!). Ik wist nog niet wat ik er mee ging doen, maar toen ik de rode ruit had gekocht wist ik het. Dat stofje móest bij de rode ruit gecombineerd worden. Het blauw was exact de kleur blauw als in de ruit. Voor de ceintuur heb ik bij dat mooie blauw-witte een rood met witte stip gevonden, exact de kleur rood van de ruitjesstof. Lekker knal. 


De knoopjes vond ik nogal lastig, want moest ik nu de kleur uit de jurk nemen, of zilverkleurig, of eh.... Maar uiteindelijk ben ik voor parelmoer knoopjes gegaan, van die simpele, eenvoudig en mooie knoopjes. Ik heb ze in diverse maten in de la liggen. Ik kan het niet laten ze steeds te kopen. Ik heb ze gewoon glad met 2 gaatjes, groot en klein, glad en vierkant, maar ook ingegraveerd met bloemetjes, met wiebertjes erop en met streepjes. Telkens als ik weer een ander modelletje tegenkomen móet ik er een aantal kopen en ik gebruik ze héél vaak!


Volgens Bridget zit het jurkje lekker en is het stofje heel zacht. Het was ook een lekker stofje om mee te werken. Het is soepelvallend en het verwerkt lekker. De kleuren zijn super. Knalrood, kobaltblauw, knalgeel een beetje groen en zwart. Ik kon het niet laten en ik heb het jurkje aan de binnenkant ook lekker vrolijk gemaakt. Het is gevoerd met rood-wit gestreept katoen. En de zoompjes van de rokken en mouwen zijn afgewerkt met kobaltblauw satijnband. Dan blijft de zoom ook mooi rond staan.

Vandaag ben ik verder gegaan met iets heel anders, ook van dezelfde stof, maar dan als accessoire! Dat was héél leuk om te maken, wel heel veel kramp in de vingers, maar dat laat ik nog zien in een ander blogberichtje, ik duik nu mijn bedje in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten