Pagina's

zaterdag 13 november 2010

Ballonrok Odilia bij Farbenmix


De O... is Odilia. Ik heb samen met de kinders zitten ienemienemutte tussen Odile, Odyle en Odilia. Maar kijkend naar de vrolijke patchwork-versie vind ik Odilia zo vrolijk klinken dat het, met meeste stemmen gelden Odilia is geworden! Farbenmix vroeg om een ballonrokje, lekker makkelijk te maken en het zou in december uitkomen. Het moest wel snel gemaakt worden en opgestuurd, want er is 3 maanden tijd voor nodig om alles uitgewerkt te krijgen tot een gedrukt exemplaar in een plastic hoesje! Ik ben gelijk mijn lapjes ingedoken en nam een denimblauwe katoen. Eerst even uitproberen met een katoentje. Na het uittekenen van het patroon en knippen van de stof, racete ik tussen naaimachine, locker, fototoestel en laptop. Zodat alles in één klap naar Duitsland kan worden gestuurd. Proefexemplaar met patroon en de link naar de foto-werkbeschrijving.




Maar dit rokje ging zo flitsend, dat ik 's nachts een brainwave kreeg om er ook een patchworkversie van te maken. Want ik denk dat jullie, net als ik, vrachten restjes hebben in een grote tas of tassen! Ik heb het patroon toen in tweeën geknipt en alle lapjes die ik leuk vond bij elkaar op tafel gelegd. Passen en meten, je moet wel het recht van draad in de smiezen houden, en dan knippen maar. Uiteindelijk had ik een complete rok bij elkaar. Post-it was héél handig om de onderdelen nummertjes te geven, zodat ik de lapjes naast elkaar kreeg die ik het mooist vond. Leve mijn bureaustoel met wieltjes, want ik ben weer gezellig van naaimachine, locker, fototoestel en laptop gerold. En het resultaat vind ik super. Met de jongste 's middag met beide rokken foto's genomen en de rokken vond ze prachtig. De lapjesrok, patchwork vindt ze een stom woord, wilde ze eigenlijk niet uitdoen. Helaas moest alles direct in een doos en naar Duitsland worden gestuurd. Ze heeft de rok teruggekregen hoor, hij hangt bij haar in de kast te pronken. Binnen een week na de opdracht was het al opgestuurd en een paar weken later blijkt dat het zo'n makkelijk te maken patroon is dat het geen 3 maanden duurt om alles te doen wat er moet gebeuren en het patroon dus in november al uit komt. Dat is supersnel.

Ik ben er nu weer eentje aan het maken voor haar. Appeltjesgroen met lila-paars. Ik ben ook gelijk mijn naaimachine aan het uitproberen. De sierrandjes, die heb ik alleen vorig jaar gebruikt bij de knalroze bodywarmer-cape, en dat is toch wel een beetje lang geleden hè. Ik heb er toen ook maar één gebruikt en er zitten er tig op! Dus ik ben me heerlijk aan het uitleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten