Pagina's

dinsdag 5 april 2011

Jurkje Gracia in de webwinkel met lieve roosjes

Het stapeltje van vrijdag heeft vaste vorm gekregen in de vorm van hele romantische jurkjes met doorgestikte plooitjes. Middenvoor en middenachter heeft het bovenstukje een stolpplooitje, zodat de plooitjes links en rechts daarvan symmetrisch wegklappen. Dit stofje heb ik vorig jaar gekocht. Zo'n liefffffffff stofje.... Het lag bij nog meer romantische stofjes, zoals een zachtroze stof met witte stip, een roze lapje met allemaal zwierige strikken, datzelfde printje heb ik ook in het zachtblauw en nog meer van dat soort romantische lapjes. Bij mij liggen de stofjes een beetje (ahum) soort bij soort, zodat ik alles zo makkelijk mogelijk kan vinden (ahum) ben alsnog geregeld stofjes kwijt hoor. Ondanks m'n "orde" blijf ik een superchaoot.



Dit lapje heeft héél lang in de kast gelegen, omdat ik een eenvoudig modelletje wilde maken. Het stofje vraagt om een eenvoudig ontwerp, ik wilde het jurkje getailleerd hebben, maar wel met een vloeiende uitwaaierende snit. De strikken zijn de romantische kers op de taart. Voor de plooitjes heb ik ijkpunten aangegeven, eerst met trickmarker, maar die strepen waren er zo vandoor, grrr. Daarna maar op de ouderwetse manier met naald en draad, boven en onder een streepjeslusje maken. Dat duurde wel even voordat alles erop stond. Daarna kwestie van strepen trekken met de trickmarker... en daarna hup onder de machine, voordat de streep weer vertrokken was... hahaha. Timing hoor! Hup strepen, hup spelden en hup onder de naaimachine stoppen. Volgende patiënt!


Weet je wat zo irritant is? Wil je foto's gaan nemen van het jurkje. Blijven er op twee plaatsen hardnekkig trickmarker staan. Grrr. Knalpaarse strepen! Naaaah, eerst willen ze niet blijven staan, daarna niet vertrekken. Stom hè!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten