Pagina's

maandag 25 april 2011

Tafelkleed(je) voor Pasen...


Ja, een tafelklééd-je voor Pasen van circa 2,80m. lang en 1,40m. breed! Plus tien ! servet-jes van 60 x 60cm. Ik had op zich geen tafelkleed voor de tafel buiten nodig... maar wel ruimte... voor alle lappen. Om te zorgen dat alle lappen van mijn mima toch uiteindelijk allemaal ín de kast belanden... moet ik even zorgen dat ik er een paar wegnaai, want het past NIET! Wat een bak, hè. Nu was dit de állergróótste lap, van circa Hm even denken 2,85m. tafelkleed, 3m. servetjes en zo'n 1,75m. heb ik over, dus eh... ca. 7,5m. lang. Van het restantje, die 1,75m., ga ik een leuk schortje maken voor de jongste. Haar eigen schortje is te klein geworden en rood is haar lievelingskleur. Ook is ze dól op ruitjes, dus één plus één is... dit lapje perfect geschikt voor een schortje. Moet alleen nog bedenken wat voor modelletje het gaat worden. 

Ik merkte zaterdag dat ik alle lappen de kast niet in kreeg. Ook niet, als ik de kast van Collie-Collie.com erbij pak. Dus stevige maatregelen waren er nodig. Dit ideetje plopte 's avonds ineens omhoog en dan is het actiefaxie. Meten, knippen, omvouwen, stikken, kleedje klaar. Volgende deel van de lap. 10 servetten, ik gebruik servetten niet alleen om snoeten af te vegen, maar ook om in broodschalen e.d. te leggen, of over warm ovenbrood heen te leggen, zodat het A. warm blijft en B. je vingers niet brand tijdens het snijden. 


Maar nu bedacht ik weer eens wat en dat was me een tijdrovend stukje werk... ik bedacht leuke rafeltjes aan de servetjes. Op alle servetjes heb ik rondom een zigzagje gestikt, met een halve centimeter erlangs om uit te rafelen. Het duurde wel anderhalf uur eer ik alle servetten gerafeld had... en een berg draden natuurlijk. Wat een dul werkje zeg, gelukkig was er een leuke film op televisie.


Dit is het resultaat van mijn noeste arbeid laat in de avond. Gezellig aan de tuintafel ontbijten, met broodjes in de vorm van een haasje, roomboterlammetje, gekookt eitje erbij en natuurlijk een Paasstol. Ik ben blij met het vrolijke resultaat van mijn late actie. Het scheelt overigens 6cm. aan dikte van de stof in de kast, kijk dat scheelt weer.



Op eerste Paasdag heb ik buiten patroontjes zitten uitraderen voor oudste dochter en mezelf. Om nog meer ruimte in de kast te maken, vatte ik het plan om voor mezelf de cirkelrok uit de laatste Burda te maken... dat rokje heeft een lapje nodig van ruim 4m. Eigenlijk meer, maar dan werd de rok voor mij véél te lang. Het stofje wat ik had gekozen bleek een beetje dunnig, dus doorzichtig. Een voering van dezelfde afmeting, maar wel 5cm. korter, erin gezet, zo zwiert de rok heel mooi. Buiten uitgetekend volgens schema, wel even zitten dubben welke maat ik zou nemen, de keuze was 34/36 of 38/40... ik ben ertussen gaan zitten en is het een "gewone" maat 38 geworden. 's Avonds geknipt en in elkaar gezet... Zó leuk, binnen een paar uur een zwierige zomerrok... die perfect zit, goed van lengte is , breedte etc. Ik heb hem vandaag aangehad en hij zit héérlijk. 

Ik zal morgen even mijn fototoestel legen en de kiek van de rok laten zien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten