Pagina's

zondag 12 januari 2020

Doorknoopjurkje Stitched by You, najaar 2019, model 5 (KnipMode Huiswerkgroep November 2019)


Een poging gedaan om vlak voordat ik naar een verjaardag vertrok een foto te maken, maar dat werd een heel wazige toestand. Het is trouwens verrekte lastig om de kleuren van het jurkje goed op de foto te krijgen. De detailfoto's van de schouder (met sjaal) komen nog het dichtst bij de werkelijke kleur van de stof.


Toen ik dit jurkje wilde maken, wist ik al dat ik dit soort laarzen erbij wilde hebben. De laarzen van cognackleurige suède (Manfield gekocht in Bataviastad), heb ik gekregen van mijn kinderen. Was een cadeau nog voor mijn verjaardag. Erbij zocht ik een dikke, 60 denier, panty, want dat draagt zo lekker in de herfst en winter. De kleur lijkt op de foto oranje, maar is in het echt ton-sur-ton met de cognackleurige laarzen.


De zijsplitten geven een mooi effect aan de jurk. De ceintuur heb ik niet gewoon van achter naar voren geknoopt, maar beginnend voor, naar achter en weer terug en dan knopen. Op die manier heb je nèt een ander effect, en voor mijn gevoel meer taille. Ook kan op die manier de ceintuur niet zo makkelijk in elkaar frummelen als je zit, want op deze manier zit de ceintuur nèt een stukje hoger dan anders.


Het jurkje heeft wel een héél diep decolleté. Ik had het al een paar centimeter hoger getekend, maar voor mijn gevoel mag het nog wel een paar centimeter. Ik heb er nu een hemdje onder, die voor het oog niet te zien is, maar ik wel prettig vind tegen inkijk als ik zit, buk of wat dan ook.


Het jurkje is nu niet bepaald van een heel dik stofje, viscose, en omdat mijn onderjurkje niet zo diep uitgesneden is als dit jurkje, kon ik die niet aantrekken. Het was daardoor ietwat fripser op een verjaardag als je weet dat op een gegeven moment de deur even open komt te staan om door de hoeveelheid mensen de temperatuur wat te laten zakken, vooral als er gekookt wordt. Dus ik heb een warme wollen sjaal omgedaan, losjes met een lus in een ton-sur-ton tintje met de ondergrond van het jurkje.

P.S.: Kees hobbelt altijd rond als ik foto's aan het nemen ben via de spiegel en zoals je ziet veranderd mijn houding totaal niet... maar Kees... Op de grond, op de bank, liggen, wassen, diep zuchtend z'n hoofd neergelegd omdat ik nog steeds bezig ben 😂.


Hier zie je dat het effect van het hoedenelastiek door het tunneltje niet letterlijk te zien is, maar dat daardoor het effect van het rimpelelastiek mooi uitkomt. Heel blij met hoe ik de te wijde onderkant van de mouw heb opgelost.


Hier ze je de daadwerkelijke kleuren van de stof met daarbij de sjaal.


Het schouderdeel met rimpelelastiek. Ik vind het prachtig geworden. En wil het jurkje zeker nog een keertje maken. Is een supermodelletje voor welk seizoen dan ook. 

Ik merkte dat de rimpeltjes in de mouwkop voor mij te pofferig werd, en om het wat strakker te maken, heb ik de allerdunste schoudervulling die ik kon vinden erin gedaan (op steeltjes vastgezet). De schoudervulling zijn ècht mini's van een driekwart centimeter dik, en haalt het pofferige, wat niet bij mij past, volledig weg. Ik en rimpeltjes zijn namelijk negen van de tien keer geen match... maar deze keer heeft het, met een ombuiging, geresulteerd in een prachtig jurkje, waar ik me heerlijk in voel.

Hieronder een rijtje met links naar de blogberichtjes van dit jurkje in de maak:

Huiswerkweek 1
Huiswerkweek 2
Huiswerkweek 3
Huiswerkweek 4
Huiswerk deel 5
Huiswerk deel 6
Huiswerk deel 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten