Pagina's

donderdag 17 september 2009

Lavendelparfum in de slaapkamer


Ik had mijn dochtertjes al tijden geleden beloofd om van de lavendel, die opa en oma mee hadden gebracht uit Frankrijk, geurzakjes te maken. Vanmiddag gingen de dames dat eens lekker doen. Eerst de halve slaapkamer omgebouwd, zodat er drie werkplekken waren. Twee naaimachines en een locker, zodat ik tussendoor ook nog wat kon rommelen.

Nou daar ging de tas met de lavendel op tafel. Een enorme wolk van lavendelgeur stormde onze neuzen binnen. De lavendel probeerde de dames eerst met de hand los te schudden en peuteren. Maar uiteindelijk bleek het handiger om de lavendel weer terug in de tas te doen en dan te schudden en knijpen en dat werkte heel erg  goed!
Een hele goede oogst!


Tussendoor ook even lekker wat vruchtensap en een stukje gevulde speculaas. En lekker gek doen met een plastic bekertje. Ja, het is hard werken hoor!


Nu is het knippen geblazen. Her en der een lijntje getekend, zodat de jongste makkelijk een vierkant lapje kon knippen. Haar grote zus knipte bijna een pluk haar van haar hoofd!! Hahaha, opletten dame!


Daarna om beurten achter de locker, draadjes afknippen, spelden en soms uithalen en weer opnieuw!


De jongste heeft deze keer álles zelf gespeld en aan haar snuitje te zien is naaien een heel erg geconcentreerd werkje. De onderste drie foto's zijn achter elkaar genomen, maar je ziet aan haar geen verschil het enige wat beweegt is de naald van de machine!


Nadat de zakjes in elkaar zitten word er een sierrandje opgezet. Ukkepuk heeft een sterretje uitgekozen, en het lukt haar aardig om die recht er op te krijgen. Alleen het begin en eind waar de stof dikker is is het niet helemaal een mooi sterretje. Maar door de lichte kleur draad, valt dat niet zo op, trouwens ze is pas 6 jaartje, toch?


Ze mag haar zakje al vullen en kiezen welke kleur draad zij haar naam wil hebben borduren en ze zoekt in een la wel een minuut of tien naar het bandje waar ze een strikje van wil maken. Ze kiest voor een zachtroze fluweelband. Ze zet met fuchsia roze borduurzijde haar naamlabel met borduursteekjes op het zakje vast.


Hier zie je dat ze haar naam aan het borduren is met de naaimachine. Haar zus is daarna druk bezig een olifantenrandje te borduren. Een van de olifantjes lijkt meer op een dromedaris. Ze hield het zakje iets te goed vast, daardoor stond het bijna stil en werd het geen olifant, maar de ander olifanten zijn prima! Ik heb geen borduurmachine, helaas, maar er staan wel een aantal leuke randjes in geprogrammeerd en dat vinden de dames geweldig.


Dan gaat oudste dochter ook haar naamlabel met appelgroene siersteken vastzetten en een lintje uitkiezen om een strikje te maken. De strikjes zetten ze met kleine steekjes vast. Bij elke steek wordt er een kraaltje meegenomen, natuurlijk weer uitgekozen door de dames zelf!


En dan is het geurzakje af, twee dezelfde zakjes, maar zo anders afgewerkt. Dit was een heel geslaagde meidenmiddag.

Morgen heb ik een jongensmiddag met zoonlief en hij zit zich nu al helemaal te verkneuteren op een mama-inmaakmiddag met een spelletje van Mario. Ik ben heel erg benieuwd, als het racen is, dan overleef ik het wel, maar zodra ik bergen en eilandjes omhoog moet springen en draaiend in de lucht moet opspringen en doen ben ik kansloos! Hahaha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten