Pagina's

donderdag 24 september 2009

Weer lekker fröbelen met dochtertjelief




M'n dochtertje heeft een paar weken terug een begin gemaakt aan een hartje en bloemetje van vilt. Het borduren van het hartje was bijna klaar, de bloemetjes waren al geknipt en één pompoentje was ook af! Vandaag is ze eerst lekker begonnen met het borduren van het bloemetje want die krijgt ook een mooi sierrandje! Werkelijk waar, tijdens het fröbelen is het nog nooit zo stil geweest als vandaag! Je kon letterlijk een speld horen vallen, zo geconcentreerd was ze bezig. Ik zat zelf in een stoel naast haar en heb lekker een tekening zitten uitwerken!


Af en toe moest ik even wat beethouden of textiellijm zoeken of zo, maar verder volle concentratie! De pompoen die ze de vorige keer had gemaakt moest met een paar steekjes vastgezet worden en dan een fuchsiakleurig hartje over de steekjes heen plakken met textiellijm. Daaroverheen gaat nog een roze hartje en de boel kan drogen. Ze kan het hartje pas verder afmaken als de lijm gedroogd is, want ze wil er nog kraaltjes opzetten, dat is eigen inbreng. Dat vind ik leuk, dat ze aan een kant en klaar pakketje een eigen draai geeft en haar fantasie gebruikt!

De kartonnetjes van de vorige pompoen waren gescheurd, dus er moeten even nieuwe geknipt worden uit karton. Eerst even het gescheurde exemplaar overtrekken en dan pietje precies uitknippen. Daarna moet de kleur draad worden uitgekozen en de dame wil dat de ene helft van de pompoen wit wordt en de andere helft fuchia. Nu dat kan, de ene helft wit omwikkelen en de andere helft fuchsia. Alleen ze vind het wel stom dat als ze bezig is met wit en eigenlijk moet stoppen haar draad nog niet op is! Ja, de draad op de perfecte lengte afknippen is ook een vak apart natuurlijk, maar gelukkig hebben we een schaar en kunnen we de draad gewoon afknippen! "O, ja, natuurlijk mam, stommie van mij, hihi!" is het commentaar dan van de freule.


Daarna een lastig karweitje, want de draadjes moeten nu doorgeknipt worden. Ze weet al wat ze moet doen van de vorige keer, dus ik hoef bijna niet te helpen en dat wil ze ook niet! Hahaha!



's Avonds na het eten, vlak voordat ze naar bed moet wil ze nog even de kraaltjes erop doen, want ze wil de sieraden morgen naar school op- en inspelden. Nou vooruit, als je helemaal bed klaar bent, dan mag het! Dat is niet tegen dovemansoren gezegd en binnen een scheet en een knikker is de dame in haar, overigens veel te korte, nachtpon! Dan wordt er een minuut of vijf in alle lades met kraaltjes geneusd en heeft ze keus gemaakt uit drie kleuren kraaltjes. Fuchsia, wit en heel bleek rose. Ik heb maar wel even geholpen met de draad in de naald te steken, want dit oogje is wel héél erg klein!


Super geconcentreerd borduurt ze de kraaltjes op het hartje en het resultaat mag er zijn. Ze heeft een mooie broche in de vorm van het hartje en een mooi haarspeld als pompoenbloem!


De volgende dag weet ze precies wat ze aan wil en waar ze wat wil hebben. Ze wil ook een paardenstaart met bloemen in en daarnaast moet de pompoenbloem komen. Ja, ja mevrouw! Ze heeft haar "Spaanse" jurk aan met haar spijkerjasje en links wil ze haar broche hebben. Nou, de dame is helemaal content met haar nieuwe sieraden-set!

Ik mag wel weer een nieuw project gaan verzinnen! Hoewel, ze had haar zus van de week zien haken, in vierkantjes en dat wilde ze ook wel leren! Dus misschien kan ik daar wel iets mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten