Pagina's

zondag 8 februari 2015

De "nieuwe" lampjes aan de muur...


De lampjes zijn inmiddels droog en opgehangen. Het lampje voor de freule heeft inmiddels nieuwe bedrading gekregen. Alleen het gekke is, je denkt witte draad te kopen en dan blijkt er, als je het afrolt, een zwarte streep op te zitten!!! Tssss, wie wil er nu een zwarte streep op zijn muur hebben lopen, dus ik zal daar nog even een kwastje langs halen, zodat de draad helemaal wit is.

Ze wil geen kapjes op de kaarslampjes, ze wil het gewoon zo eenvoudig mogelijk en eigenlijk heeft ze helemaal gelijk. Het is precies goed.


De roze lampjes die witgeverfd zijn, zijn nu héél rustig, zelfs met de originele gekleurde kapjes. De verf op mijn muur is wittig-grijzig-blauw..., maar het licht van buitenaf bepaald wat de kleur wordt... grijzig... of blauw. Hier is de kleur wittig grijs...


En niet veel later als de zon ineens doorkiekt is de kleur toch ècht ineens wittig blauw, hahaha.



Ik heb ook 's avonds foto's genomen van de lampjes. Het geeft een helder licht zonder knal te zijn. De gekleurde kapjes zijn wat dat betreft perfect. Als ik witte kapjes erop zou doen, zou het héél erg saai worden... De kapjes zijn, zoals je ziet niet hetzelfde qua lapjes stof en dat vind ik juist zo leuk aan de kapjes.


De lampjes vind ik héél leuk passen bij de oude kristallen kroonluchter. Er zitten aan de wandlampjes geen kristallen of iets dergelijks, maar het is rustig wit, geen toeters en bellen, alleen een vrolijk gekleurd kapje dat toch licht en rustig genoeg is om mooi mee te blenden met de rest van de slaapkamer: De witte nachtkastjes, wit beddengoed (ben ik dól op), witte fotolijsten en accessoires van glas.

Hier niet in beeld: Vier linnenkasten zijn gewone witte PAX kasten van de Ikea. De antieke toilettafel is nog volledig in oude staat van licht hout met een geblokt ingelegd randje hout en een drieluik geslepen spiegels. Ik heb de toilettafel al 34 jaar... gekocht van mijn spaargeld... Mijn moeder heeft mij als kind aangestoken om grootmoeders tijd en antieke spulletjes te sparen, te kopen en te blenden met de rest van interieur (Ikea, Kringloop, Marktplaats, wat van zolder komt etc. etc).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten