Pagina's

donderdag 4 juni 2015

Mijn grijze knoopjurkje uit de KnipMode februari 2011, model 12, op de kiek


Mijn eerste project sinds januari was een paar maanden later in maart. Een week voor de Algemene LedenVergadering van Sancho kreeg ik de geest... Althans... ik schrok "is het al weer maart??". Tijdens de clubdag in november leek het nog zo ver weg. Ik dacht ook, het zal toch niet zo zijn, dat ik gewoon een heel jaar totally niks heb gemaakt voor mezelf en ook amper voor de kids en vervolgens wel naar de ALV van Sancho ga... Dus ik ging op zoek. Ik had net daarvoor de lappen in de dozen uitgepakt en gescreend en eerst was ik dit stofje kwijt, maar toen bleek het al in een Je-weet-wel-tasje te zijn beland, zonder dat er ook maar een knip in de stof was gezet. Maar het boekje zat er gelukkig wel bij, poehhh mazzel!!



Het jurkje is uit de KnipMode februari 2011, model 12. Ik legde de patroondelen op de stof, neusde in mijn fotobestand naar het opsetje hoe die knoop in de jurk ook al weer moet. Ik wist van vorig jaar dat 'ie niet moeilijk was, en het hele jurkje eigenlijk binnen een paar uurtjes in elkaar zit... Nu was het wel 's middags dat ik begon met knippen, het starten achter de naaimachine ging pas toen ik mijn mail af had gewerkt, kids naar bed en ik zat te twijfelen of ik mijn achterwerk zou laten opstijgen van de bank of dat ik zou blijven zitten.

Mijn achterwerk besloot om 22:15 uur om op te staan en aan de gang te gaan. De kennis van het jurkje van de vorige keer was weggezakt, maar met behulp van de fotowerkbeschrijving, die ik nog ergens op de laptop had staan en had uitgeprint, kom ik wel een héél eind.


Nu wist ik dat het simpel was, maar steeds als ik na een lange tijd de foto-werkbeschrijving bekeek, zonder dat er tekst bij zit, misschien is dat het probleem, dan kijk ik naar de foto's alsof ik water zie branden. Ik wéét dat het simpel is, waarom weet ik dat pas na 10 minuten turen en hanessen met de patroondelen en een zwikkie spelden. Waarom weet ik het niet alleen, maar doe ik het ook gelijk.

Nou ja. Ieder geval het begin van het jurkje is die knoop op het bovenlijfje en ik gebruik alleen maar de naaimachine. De vorige keer gebruikte nog deels de locker, maar dat laat doordruksporen na, zeker bij zo'n dun wiebelig tricootje als ik nu in mijn handen beet heb.


Niet lang daarna ben ik al weer met het beleg bezig en betekent dat dat ik het jurkje bijna af heb.



Om 01:00 uur precies kap ik er mee. Ik heb het jurkje af op de mouwzoompjes en rokzoom na... Nou... die doe ik morgenochtend wel. Ik wilde namelijk het jurkje tijdens de ALV aantrekken zaterdag, dus wil het snel afronden. Ik pas het jurkje even door en merk dat er met dit soort tricootjes je werkelijk álles doorheen ziet. En dan bedoel ik niet bij de bovenste etage, maar bij de lagere regionen... Mijn derrière... Ik heb toevallig een string aan met een kantachtig iets... nou, dat wordt breeduitgemeten doorgestraald door dat tricootje... Hm.... morgen ga ik naar Tilburg en wil ik dat jurkje aan tijdens de ALV... Ik heb morgenochtend geen tijd om dat jurkje uitgebreid door te passen voor vertrek, dus ik mik allerlei lingerie die verstopneigingen hebben c.q. geen doordrukneigingen vertonen door kleding heen in mijn tas...


Ik maak in het schermerlicht wat foto's van het ingewikkelde gedeelte, en het verbaasd me later hoe vrolijk en fel de rubberen dingetjes op het stofje kleuren door het muurlampje.


Ik heb trouwens het bovenstukje héél anders gedaan dan in de knip staat vermeld. Ik denk dat ik dat maar eens een keer duidelijk met foto's en tekst ga uitwerken. Hoef ik niet bij een volgende keer wéér een half uur te turen wat ook al weer de bedoeling is. De knoop zit deze keer nog strakker dan de vorige... het gaat elke keer een stukje makkelijker om met tricot te werken. Daar ben ik wel blij mee, want het draagt natuurlijk wel heerlijk!


De volgende ochtend even de zoompjes erin stikken en dan is de hele mikmak klaar. Ik vergeet alleen de zoom een beetje op te persen, maar een kniesoor die daar op let! 

Weer een ochtendje verder, vlak voor vertrek ik heb lingerie aangedaan waarvan ik vermoed dat dat direct snor zit en vraag aan Dennis of hij wat ziet... Zijn reactie "Eh... wat moet ik zien?"... Perfecte reactie smakkerdesmak!! Hahaha. Ik draai me om, schuddel m'n haren nog even en ik ben ready voor vertrek naar Utrecht... Waar we onderweg megavertraging hebben door de NS werkzaamheden aan het spoor en er even een snuffelstruintje over de lapjesmarkt door mijn neus werd geboord.... grrr!!


's Avonds denk ik er ineens aan om aan Dennis te vragen of hij een kiekje wil bakken van mij in mijn jurkje... maar dat gaat niet efkes simpel tegen een wit achtergrondje... Het is donker, mijn kleding is donker dus er wordt even een flitspaal of eigenlijk twee flitspalen neergepoot. Hij wil een mooie foto maken... en dat is volgens mij wel gelukt!! 

Dennis maakt van mij een beginfoto om de kleuren in het fotoprogramma perfect te herstellen naar het origineel en daar heb ik dat mapje bij nodig om dat te kunnen doen. Ik vind het nog steeds verbazend dat dat kan hè...


En Tada! Eindelijk de jurk staat op de kiek... en tada... nu 2,5 maand later plaats ik hem op mijn blog. Ik was het gehele knoopjurkje gewoonweg vergeten. Tsja... maar na dit jurkje heb ik een maand later tijdens een Sancho weekendje nóg een ander jurkje gemaakt en een lange broek en pfff... jaha... die moeten ook nog op de kiek worden gezet. Komt er aan, komt er aan!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten