Pagina's

woensdag 10 juni 2009

Overslagvestje met strikjes

Ik heb gisteravond een heel leuk jurkje ontworpen, maar gezien het weer heeft het wel een bolero en een legging nodig! Maar ik wilde geen gewone bolero. Dus ik heb daar lekker op zitten broeden en dit ontwerp is het resultaat. Het is nog niet af. Er zit nog een rijgdraad rondom, want ik moet de zoom nog goed strijken. De bolero is van twee lagen stof gemaakt van twee tinten groen. De ene is limegroen en de ander is feller appeltjesgroen.

De linten van de mouw zijn aan de onderkant nog niet afgewerkt. De mouwen kunnen op twee manieren worden gedragen. De ene is gewoon aan de linten trekken om de mouw te rimpelen en dan een strikje maken.

De tweede versie is ook aan de linten trekken om de mouw te rimpelen, maar wat minder sterk laten rimpelen. Dan sla je de mouwzoom om en zie je de binnenkant van de bolero en die is net een tint donkerder en feller van kleur. Overdag is dat wat beter te zien, hoor!

De overslag sluit met een vrolijk stippeltjeslint in dezelfde kleur als het lint in de mouwen. De linten moeten nog op de goede lengte worden afgeknipt en afgewerkt, maar dat doe ik pas als de jurk af is. Dan zie ik beter hoe lang ik de linten wil hebben.

Aan deze kant gaat het lint door een opening in de zijnaad. Het was even puzzelen hoe ik dat ging doen, maar het is netjes gelukt.

Dit is de opening in de zijnaad. Het linkerlint is tussen de twee lagen stoffen uit gestikt. En het rechterlint zit aan het linktervoorpand en is door de opening heengetrokken. Ik heb het lint twee keer verkeerd eraan gestikt. Hahaha, de stippeltjes zaten toen de verkeerde kant op! Met strikken zag je het eigenlijk niet, door de knoop die je eerst moet maken, voordat de strik gemaakt wordt. Maar ja, toch maar uitgehaald en weer opnieuw gedaan.

Ik ga morgen de bolero verder afwerken en dan lekker aan de jurk beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten