Pagina's

dinsdag 23 juni 2009

Streepjessetje mèt labels

Vorig jaar heb ik voor de oudste dochter een setje gemaakt en daar heb ik nu de labels ingezet.

Dit stofje had heel wat voeten in de aarde. Ik vond de stof ontzettend leuk, maar helaas had ik het laatste stukje. Op de eerste meter waren de bandjes goed gestikt, maar de twee andere meters, waren beroerd gestikt. Heel lelijk. Ik heb alle bandjes eraf gehaald. Gelukkig zat het vast met een kettingsteek en kon ik het makkelijk eraf halen. Toen heb ik alle bandjes gestreken, want er was heel wat scheef en gedraaid, en dat moest natuurlijk wel recht worden!

Ik ben uren! bezig geweest met alles er weer opnaaien. En ik zette het vast aan twee kanten van het lint, de kettingsteek was alleen maar in het midden van het lint. Daarna heb ik een overslagbloesje ontworpen, maar door de streepjes was ik heel wat tijd zoet met het doorlopen van de streep op het ene pand en andere pand. Ik heb het bloesje aan de binnenkant afgewerkt met lichtblauw biaisband en lichtblauw satijnen roosjesband. Ik had niet veel stof meer over en i.v.m. de streep was het mooier om het af te werken met band.

Het bloesje heeft een ceintuurtje ook achterlangs, zodat het bloesje mooi getailleerd is. Het rokje heb ik gewoon geplooid en gekeken naar de streepjes en daar mee gespeeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten