Pagina's

donderdag 13 januari 2011

Bridget's verjaardagtraktatie maken



Ik ben vorige week donderdag begonnen met het maken van de versieringen voor de verjaardagstraktatie voor op school. Ik heb nog nooit met marsepein gewerkt (alleen maar gesnoept!) laat staan kneden, in vorm brengen en verven! Maar bij Nathalie en een paar koppen thee, heb ik botercrème gemaakt! Ik heb eieren met suiker au bain marie verhit in beweging houden tot de suiker is opgelost. Daarna van het vuur de boter er doorheen kloppen. Weer wat geleerd! Nadat de botercrème klaar is, ga ik rozenblaadjes uitsnijden uit groene marsepein en eh nog iets, maar dat ben ik vergeten. Ieder geval wordt het een stevig spulletje. Daarna de rozenblaadjes een glansje geven met groene glitterpoeder, dat breng je aan met een klein kwastje.


Dan is de marsepein aan de beurt. Nadat ik het even gekneed heb, moet ik m'n handen insmeren met  eh weer iets, maar dat zorgt er voor dat het marsepein niet aan m'n vingers blijft plakken. De vormpjes moet ik tijdens het vullen met marsepein goed aandrukken, zodat de roosjes er strak uit komen te zien. Als dat is gedaan, kan de vorm al rollend uit de vorm ploppen. Er zijn meerdere versies. Ik doe er een zwik die een gehele cup-cake bedekken en ik maak losse roosjes in twee verschillende maten.

Daarna worden de roosjes ook met glitterverf bekwast in het rose en lila en krijg je een heel sjiek roosje. Gisteren heb ik de eerste lading cup-cakes gebakken en in de vriezer gestopt. De volgende lading doe ik morgen en die gaan ook de vriezer in, zondagavond mogen ze er uit en kan ik ze gaan versieren. Je had de kinderen gisteren moeten hóren "Mogen we er niet eens ééntje??!???!". 

Ik had vorige week nog niet alles afgekregen en heb vanmiddag de ontbrekende roosjes gemaakt. De freule heeft me geholpen met het beschilderen van de roosjes. Ze zit nog net niet met haar neus in de roosjes, maar het scheelt niet veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten