Pagina's

zondag 30 januari 2011

De baret met klep zonder losse draadjes... op model...


Alle draadjes heb ik daarnet netjes weggewerkt met een stompe naald, kon mijn oude vertrouwde naald niet vinden. Nou die naald van nu is me toch een stomp exemplaar zeg, niet doorheen te krijgen door mijn gehaakte randjes, maar is uiteindelijk wel gelukt... pfew. 

Dochterlief heeft voor de foto even haar wollen winterjasje aangetrokken. Kunnen we gelijk zien hoe ze er uit ziet op de fiets! Vorig jaar hebben we na veel zoeken dit jasje gevonden bij de WE, op de damesafdeling, maat XXS. Een heel eenvoudig marineblauw jasje, lekker heuplang, simpele marineblauwe knopen. Alle naden zijn stoer doorgestikt, mooie paspelzakken waar je je handen met handschoenen in kan stoppen in de schoolpauze. Èn, hoe is het mogelijk ook een paspelbinnenzak! In sommige damesjassen zitten die er nog steeds niet, grrr! Hij zit rondom haar lijf wel wat riant, maar bij de schouders heeft ze hem gewoon echt nodig. Net als ik heeft ze rechte, brede schouders. Staat prachtig mooi, maar is af en toe met kleding kopen wel lastig. Dat is ook een van de redenen dat ik als 12-jarige kleding voor mezelf ben begonnen te maken. Mijn moeder kon al mijn wijzigingen in een patroon niet meer bijbenen. Want ja als je een patroon toch al moet veranderen qua snit kan je net zo goed ook even dit en dat en dit en dat anders doen, toch? Mijn moeder keek me dan aan, zei niets,  keek naar het patroon, keek mij weer aan en zei "Wat zei je ook alweer?". 

Mijn dochter zit qua centimeters vaak in maat 146/152 en dan zit het nog los, maar qua lengte is ze weer langer. Het is héél goed te merken dat ze gestopt is met trainen. Het was niet te combineren met haar schooltijden, ze is gewoonweg een maat gekrompen, maar de afgelopen weken is ze gelukkig niet meer dunner geworden. Ik zou haar bijna gaan bijvoederen. Ze vindt veel soorten kleding leuk, vindt zeg maar veel stijlen leuk, alleen valt er veel kleding te wijd. Er zijn gelukkig wel een paar winkels die hele kleine maatjes hebben of een smalle snit hebben. Voor haar maak ik niet zoveel, want ze vind namelijk "shoppen" en kijken in winkeltjes héél erg leuk. Is ook ontzettend leuk en gezellig. Ik mag me trouwens absolúút niet met haar kleding bemoeien hoor, dat wil ze zelf bepalen! Zou ik ook doen als ik haar was!


Ze heeft daarnet haar winterjas aangetrokken en ik geef haar de pet. Oeps, de leidraad zit er nog in, nou ja, die kan ze er zo uittrekken. Ze heeft wel even haar haar gekamt, super statisch momenteel, en dan zet ik de baret op haar hoofd, wat staat het haar goed. De kleur staat haar prachtig, op de foto krijg ik de kleur er niet goed op, maar het is heel diep kersenrood, best wel knal, een prachtkleur! Ik zou in die kleur héél graag een jurkje willen hebben hoor, niet gebreid of gehaakt natuurlijk. Het is de bedoeling dat bij de pet nog een leuke sjaal komt. Ik heb niet genoeg rode bollen, maar in de tas van mijn moeder zaten van dezelfde soort wol nog drie bijpassende kleuren. Auberginepaars, grijsblauw en marineblauw, samen met dat rood een vrolijke combinatie. Ze vind het wel mooi. Ik ga de sjaal niet breien maar net als de pet haken. Misschien wel allemaal vierkantjes... of allerlei streepjes... ben er nog niet uit, maar ik heb tijd genoeg, de dame heeft mijn sjaal ingepikt dus ze heeft het niet koud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten