Pagina's

dinsdag 4 september 2018

Stoffenspektakel 2018 om Gouda


Vandaag is het Stoffenspektakel in Gouda, en ik heb er zin in. Ik heb met een aantal vriendinnen afgesproken op de markt. Het is een schitterend zonnig weertje, dus dat is genieten. We gaan langs onder andere bij Joop Stoffen, TST Stoffen, Modestoffen Claeys, Samitex Exclusieve Stoffen en een fourniturenkraam. Na afloop gaan we zoals altijd gezellig wat drinken bij de Zalm.

Dit is de buit van het Stoffenspektakel vandaag in Gouda. Ik ben geslaagd bij TST en Samitex, en heb zes stofjes gekocht, van onder naar boven:
  1. Donkerblauwe gekookte wol, voor een jas voor de jongste dame. Ik kreeg een extra stuk, omdat in de eerste meter een knip in de stofvouw gezet was.
  2. Dan een groen gebreide stof voor een shawl.
  3. Dan een gebloemde fluweel in prachtige tintjes, ja... met bloemenprint, maar zó mooi (zwijmel, zwijmel, zwijmel) voor een jurkje.
  4. Dan een mix-stofje voor een blouse.
  5. Dan een donkerblauw met snufje petrol gebreide stof voor een vest en een etui.
  6. Dan een Modal (heavy) voor een jurkje.
En twee sets lockgaren groen (groen had ik totáál niet) en donkerblauw (die is wéér bijna op).

De mantelstof voor de jongste, betaald zij zelf van haar kleedgeld, maar de voering en fournituren hoeft ze niet te doen hoor. En een deel van de donkerblauwe gebreide stof is een verjaardagscadeautje voor manlief.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten