Pagina's

dinsdag 1 maart 2011

Lekker breien met gekke wol.... gaap, geeuw, snurk... snurk....




Dochterlief heeft zich al een paar keer opgegeven voor leuke activiteiten met de Brede School, dat kan iets zijn met sport, muziek, knutselen, lezen, computers. Van alles. Maar de laatste twee keer is ze steeds uitgeloot en dat vind ze héél erg jammer, want Boekenbeesten vind ze ontzettend leuk. Dus zei ik dat we dat thuis ook wel kunnen doen. Leuk knutselen/frutselen/freubelen en daarna lezen, net als bij Boekenbeesten. Ze was helemaal blij, elke maandag de aankomende vijf weken, verzin ik iets leuks met lezen als toetje toe. 

Vandaag had ik bedacht met gekke wol te gaan breien. Ik heb een kant en klaar pakketje met dvd waar ze laten zien hoe je een sjaal, bloem of tasje kan breien. 


Ze had zich al lekker geïnstalleerd op bed. Ik heb een beker limonade met een rietje gehaald, dvd aangezet, en 10 steken op de pennen gezet, want dat is met dit kwastjesdraad wel héél lastig. Ze begint ijverig.  Ik heb, met toestemming hoor, nog het laatste stukje van de foto-werkbeschrijving afgemaakt. Even twee foto's gemaakt en ploep in de computer en klaar is Kees.


Ik maak daarna wat kiekjes van de dame, haar lievelingsknuf en van de dvd. Het is een heel erg duidelijke uitleg, alleen het geluid moet je uitzetten, want dat is een irritant deuntje. Zelfs de freule roept, en die vind niet gauw iets irritant, wat een memmelliedje mam! Mag het geluid uit? Tuurlijk!

Even later is de dvd afgelopen en wil ze gewoon lekker een filmpje kijken. Ik zit er lekker naast en zie haar al breiend steeds verder zakken. Ze zat eerst overeind, maar nu ligt ze languit, met kleine oogjes en haar breiwerk. Die ligt nu ook languit.


Ik ga even de was opvouwen en een boekje uitkiezen om strakjes uit te lezen, maar als ik terug kom, ligt de dame te snurken onder de dekens. Ze heeft toch vakantie gehad, maar ja, al die logeerpartijtjes hè, daar moet ze toch even van bijkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten