Pagina's

vrijdag 4 maart 2011

Russische Tsarina



Het is gelukt! De zijde, was rot-zijde. Sorry mam, ik heb het namelijk gekregen samen met een heleboel andere lapjes. Ik was blij dat dit een Carnavalsjurkje werd, want de naden en afwerking ging maar zozo. Het is voor het eerst dat zijde niet lekker werkt en ik heb toch aardig wat van zijde weggewerkt, c.q. aan de vloerbedekking vastgespijkerd, hahaha. Gisteren de Nadya met Willemientje-taartpunten in de zijnaad in elkaar gezet. Ik heb middenachter geen splitje maar een V-hals met striklint gemaakt. Ik kan het niet laten tóch wat te veranderen, hè. 


De jurk is verlengd met 20cm bont. Ik heb gewoon maar wat gedaan, ik dacht ik kan er altijd nog een stukje vanaf knippen. Dochterlief had de jurk aan om te kijken of de lengte goed was en ik deed een strook bont om haar middel als een ceintuur/keurslijfje. Dat wilde ik dus in eerste instantie, het werd dus gelijk door ons allebei afgekeurd. Nèh, dat wordt niks met dat bont. De stof is daar eigenlijk te zwaar en te dik voor. Dus verder rotzooien met dat bont. Tja om even de tijd te krijgen om na te denken hobbelt de freule heen en weer, en zwiert ze wat om de jurk de draaitest te geven. Ik wil namelijk niet de standaard belegtunneltjes in de taille doen, maar ja, als het niet anders kan hm...hm...hm...


Ik doe even voor het effect een lintje om haar middel, hm wel smalletjes, hm, dan drapeer ik dat bont in haar nek, eigenlijk om te kijken of een pereline wat is, maar dat is wat te masaal. Ik zie haar ineens kroelen met het bont en ze klapt het over elkaar heen als een sjaal en ploep ik hebt het. Ik vouw het smaller, loop met haar, inclusief mijn handen aan dat bont, naar de spiegel en ze gaat stralen. Oh, dan heb ik een bontje lekker zacht in mijn nek! Ze is helemaal blij, en ikook blij. Nu nog knippen, ik maak het aan twee kanten van bont, niet gewoon standaard gestikt en dan keren. Nee op de goede kant van de stof vastgestikt, dan een uurtje alle plukjes bont uit de stiksel plukken en aan de uiteinden mooi band gestikt en bij de paspop gedrapeerd en van achter naar voren weer vastgestrikt. Het mist nog wel iets. Er moet nog wat glam-glam aan worden toegevoegd, maar we gaan de goede kant op. 


Even later wil ze het nog een keertje passen, ik laat haar tussendoor het commentaar van jullie van het vorige berichtje zien, want we weten nog steeds niet wat ze gaat worden. Ze leest het woordje koninklijk en zegt "Mam kan ik koninklijk zijn met ditte" en wijst naar zichzelf. Heb ik dan geen sieraden nodig? Geen ketting hoor, mam, dat kan niet.

Ik bedenk ineens dat ik van die knoeperts van broches heb en dat geeft het gewenste effect. Door de kleur blauwe zijde en het bont lijkt ze wel een Russische Prinses, Tsarina eigenlijk. De freule vind het woord Tsarina prachtig klinken en herhaalt het een paar kaar glimmend voor de spiegel en loopt even later naar beneden (ze moest blijkbaar het woord even goed oefenen) om aan Manlief te laten zien en horen wat ze is. 

De blauwe plastic kitsch knopen heb ik aan de ceintuur, waar het lint begint, vastgezet en op de naden van de taartpunten, met aan de achterkant lint om met het bont een ophaaltje te maken. Dat geeft een mooi effect. 


Ze wil in haar haar natuurlijk ook nog wat, dus heb ik als test gisteren een haarstuk in haar haar vastgezet en de knopen op schuifspeldjes vastgehaakt en in haar haar gedaan, want we moesten het haar nog testen voor de koproltest! Ja, ze geeft vandaag samen met haar klas een circusvoorstelling op het toneel en moet koprollen maken op een matje. Dus ze heeft met alle toeters en bellen, inclusief jurk en haarstuk koprollen op ons bed gemaakt. Ze zag na elke koprol niets omdat haar jurk over haar hoofd heen hing, gegierd heeft ze, en ik ook. Vanochtend hebben we lekker een half uurtje getut, de tijd hadden we ook, want alles was al geoefend en uitgetest, hè! 


Ze heeft nadat ze de jurk aan had gedaan even oorbelletjes uit mijn voorraad gevist. Toen was het make-up tijd. Theatre-make-up te voorschijn gehaald. Mascara en turquoise glitters uit mijn make-up doos. Daarna lekker weer zitten op een krukje en heeft ze schattige rozige wangetjes gekregen, parelmoer op haar ogen, gouden wenkbrauwen, zwarte eye-liner, en rozerode lippen. Wat turquoise glitters langs de wimperrand en mascara en de dame was helemaal klaar.


Onze Russische Tsarina.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten